Μενού
stathmatxes-eisaggelia
Εισαγγελία Λάρισας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, που έχε αναλάβει πλέον την υπόθεση, τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται άμεσα με την υπόθεση και συγκεκριμένα δύο σταθμάρχες αλλά και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας. Οι δύο πρώτοι, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας, φέρονται να αποχώρησαν από τα πόστα τους, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, νωρίτερα. Σύμφωνα ωστόσο με τα όσα έχουν διαρρεύσει και οι τρεις αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, η βεντάλια ανοίγει πλέον και πέρα από τα πρόσωπα που ήταν σε θέσεις ευθύνης το συγκεκριμένο βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νομικοί οι οποίοι έχουν διαβάσει προσεκτικά τη δικογραφία, ότι οι ευθύνες δεν θα εξαντληθούν ιεραρχικά στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, εκτιμούν ότι όσο σφίγγει ο κλοιός από τη Δικαιοσύνη τόσο θα ανοίγουν στόματα, ενώ παράλληλη έρευνα γίνεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος σε βάθος 15ετίας για τις επίμαχες συμβάσεις που αφορούν στην τηλεδιοίκηση και στη σήμανση.

Οι βάρδιες των σταθμαρχών στο μικροσκόπιο

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει το βιβλίο καθυστερήσεων όπου αναγράφονται οι ώρες παράδοσης-παραλαβής αλλά και το βιβλίο με τις αναγγελίες των δρομολογίων από τον έναν σταθμάρχη στον άλλον. Σημαντική είναι επίσης και η ώρα που έφυγε ο απογευματινός σταθμάρχης από τη θέση του, το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου. Στο κάδρο της έρευνας έχει μπει ακόμη, μία αναγγελία με ώρα 21.48 από τους Νέους Πόρους προς το σταθμαρχείο της Λάρισας για το τρένο που ανέβαινε εκείνη την ώρα με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Πότε αναμένεται το πόρισμα του Υπουργείου

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται οι εμπειρογνώμωνες του Υπουργείου Μεταφορών, όπως ενημέρωσε στη Βουλή ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η Διοικητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως σημείωσε, «δεν υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη» αλλά το πόρισμα της «θα τεθεί υπόψη της δικογραφίας, για να μπορεί να αξιοποιηθεί και τεχνικά, ανεξάρτητα από τους πραγματογνώμονες που ήδη έχει τοποθετήσει το δικαστήριο».

Παράλληλα, όπως είπε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει διεθνής δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο υψηλότερο διοικητικό επίπεδο για να βγάλουν ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ από «αυτή τη δύσκολη στιγμή και να διαμορφώσουν το πλαίσιο, για την επόμενη μέρα».