Μενού
royvikonas - parembasi sta grafeia karamanli
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή | Facebook
  • Α-
  • Α+

Παρέμβαση, με σπρέι, πραγματοποίησαν νωρίτερα, σήμερα, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στη σχετική του ανακοίνωση ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων, ενώ προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «όταν μία κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα, σκοντάφτει και είναι έτοιμη να πέσει, πάντα "θυσιάζεται" και κάποιος».

Η ανάρτηση «Ρουβίκωνα»:

«Οταν μια κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα, σκοντάφτει κι είναι έτοιμη να πέσει, με την κοινωνική κατακραυγή και οργή να μαίνονται, πάντα “θυσιάζεται” και κάποιος. Συνήθως, αυτός που είναι ο άμεσα πολιτικά υπεύθυνος, ανάλογα με τη θέση του στην κυβέρνηση, και πάνω στον οποίο έχουν πέσει όλα τα φώτα. Στην περίπτωση του εγκλήματος στα Τέμπη, ο άμεσα πολιτικά υπεύθυνος, από άποψη θέσης, δεν μπορεί να ναι άλλος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, που με δάκρυα στα μάτια παραιτήθηκε, όχι γιατί συνειδητοποίησε το βάρος της ευθύνης, αλλά γιατί βρέθηκε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, είδε το καράβι της εξουσίας για αυτόν να χάνεται νωρίτερα από άλλους.

«Μην γελιόμαστε. Ο Καραμανλής, κι ο κάθε Καραμανλής, δεν είναι κάνας αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι συνένοχος στο έγκλημα, ένα έγκλημα που οργανώνεται αργά και σταθερά χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις εξουσίας, από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών και το προσκύνημά στο αρπακτικό ιδιωτικό κεφάλαιο[...]».

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή Όταν μια κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα,...

Posted by Ρουβίκωνας on Saturday, March 18, 2023