Μενού
poreia-thessaloniki-aousbits
Πορεία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην Πορεία Μνήμης «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, Θεσσαλονίκη - Αουσβιτς - 80 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού», για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Aουσβιτς - Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι. Η εκδήλωση - πορεία μνήμης, που διεξάγεται με πρωτοβουλία της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Μαρτίου, θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας, στις 11:30 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σάς προσκαλούν στη Πορεία Μνήμης, για τη συμπλήρωση 80χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Αφετηρία-συγκέντρωση: Πλατεία Ελευθερίας, ώρα 11:30. Κατάληξη πορείας: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πέρας προσέλευσης: 11:15».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης θέτει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πορεία μνήμης. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι από τις 10:00 ως τη λήξη της εκδήλωσης θα υπάρξουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στους παρακάτω οδικούς άξονες: λεωφόρος Νίκης (από την Ίων. Δραγούμη έως την Ελ. Βενιζέλου), Ίων. Δραγούμη (από την Μητροπόλεως έως τη λεωφόρο Νίκης), Κουντουριώτη, Καρατάσου (από την 26ης Οκτωβρίου έως την Σαλαμίνος), Παλαιού Σταθμού (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της, από την Βουτυρά έως την 26ης Οκτωβρίου).

Από τις 6:00-14:00 δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων στις οδούς Κουντουριώτη, Καρατάσου, Πολυτεχνείου (από την Δωδεκανήσου έως την 26ης Οκτωβρίου), Αναγεννήσεως (από την Παλαιού Σταθμού έως την Σαπφούς), Παλαιού Σταθμού (στο τμήμα των οδών 26ης Οκτωβρίου και Βουτυρά, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), Ίων. Δραγούμη (από την Μητροπόλεως έως τη λεωφόρο Νίκης), Ελ. Βενιζέλου (από τη λεωφόρο Νίκης έως την Μητροπόλεως), Μητροπόλεως (από την Ίων. Δραγούμη έως την Ελ. Βενιζέλου).