Μενού
maria-tsalla
Η φερόμενη ως Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου με την κωδική ονομασία «Μαρία Τσάλλα», με την ΕΥΠ να συνεχίζει να αναζητά τα ίχνη της. Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα φαίνεται πως είχε κάνει τον... γύρο του κόσμου πριν καταλήξει στο Παγκράτι όπου... υποδυόταν την «χομπίστρια» φωτογράφο που έπλεκε και πουλούσε νήματα στο «Γαλάζιο». Η Μαρία Τσάλλα φαίνεται πως δρούσε με σχέδιο αφού κάθε χρόνο προχωρούσε και σε μία ενέργεια στην Ελλάδα, στην οποία βρισκόταν από το 2018. 

Πριν το 2018 η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα είχε πλαστό περουβιανό διαβατήριο με το οποίο είχε ταξιδέψει σε: 

  • Μεξικό
  • Κροατία
  • Σερβία
  • Μαυροβούνιο
  • Ιταλία

Το 2018 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αποκτώντας ελληνική ταυτότητα και ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 καταφέρνει και γίνεται δημότης Αλιβερίου. Στο πιστοποιητικό γράφει τόπο γέννησης το Μαρούσι, ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας 21 Δεκεμβρίου του 2018, ημερομηνία κτήσης ιθαγένειας 9 -12-1991, όνομα μητέρας Αναστασία και όνομα πατρός άγνωστος. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε και η γυναίκα η οποία εμφανίστηκε ως μάρτυρας ότι την φιλοξενεί στο Αλιβέρι

Το 2019 έκανε ολιγοήμερο ταξίδι στη Γαλλία, σύμφωνα με το MEGA και ο σκοπός του ταξιδιού παραμένει άγνωστος. Η Μαρία Τσάλλα το 2020 πήγε εκδρομή σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα που υπάρχουν δύο αμερικανικές βάσεις. Οι εκδρομές που έκανε στην Ελλάδα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι κάτι που ενδιαφέρει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διότι εκεί αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό την Ουκρανία. Επίσης το 2020 η κατάσκοπος νοίκιασε διαμέρισμα στο Παγκράτι και άνοιξε το μαγαζί με τα νήματα. Εναν χρόνο μετά, το 2021, έκανε δεσμό με τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών. 

Μαρία η... φαντομάς 

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Μαρία Τσάλλα προσέλαβε στην επιχείρησή της μία υπάλληλο. Η νεαρή είπε πως η Τσάλλα την ενημέρωσε στις αρχές του χρόνου πως θα έφευγε για διακοπές, καθώς ήταν λάτρης των ταξιδιών. Μία εβδομάδα αργότερα η Τσάλλα ενημέρωσε μία φίλη της πως της έκλεψαν το κινητό και είχε χάσει το email της. Ετσι, της έστειλε μία νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να επικοινωνούν.

Ωστόσο, την ημέρα που αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα η Μαρία Τσάλλα επικοινώνησε με την υπάλληλο μέσω email και της είπε πως δεν θα ξαναγυρίσει, καθώς κάτι σημαντικό της συνέβη. «Ηταν ήσυχος άνθρωπος, καλή και στη δουλειά της και στον χαρακτήρα. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Μου είχε στείλει μήνυμα ότι “δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα, εάν θέλεις το μαγαζί το παίρνεις εσύ”», είπε η υπάλληλος στο MEGA. 

Στη συνέχεια, η 35χρονη της ζήτησε να πάει στο σπίτι της να μαζέψει κάποια πράγματα, που θα της έλεγε εκείνη, και μετά θα κανόνιζε η ίδια το πώς θα τα λάβει. «Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Δεν μου φαινόταν κάτι περίεργο, γιατί και σαν επάγγελμα είμαστε πιο εσωστρεφείς σαν άνθρωποι. Δεν είχαμε φιλικές σχέσεις, είχαμε καθαρά επαγγελματικές σχέσεις», συμπλήρωσε η υπάλληλος.

Το τελευταίο στίγμα στο κινητό της Μαρίας Τσάλλα στην Ελλάδα ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2023, όταν αναχώρησε για Ινδία με τελικό προορισμό την Ταΐλάνδη και έκτοτε κανείς δεν την έχει ξαναδεί...