Μενού
mmm
Μετρό | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική εξέταση για δημοσίευμα που κάνει λόγο για εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στη νέα γραμμή του μετρό διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος. Η φερόμενη εισροή καταγράφηκε  μεταξύ των σταθμών «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η έρευνα να στραφεί κατά παντός υπευθύνου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου στη γραμμή μετρό του Πειραιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν καταγραφεί ακόμη 390 βλάβες και αστοχίες τους τελευταίους μήνες στα νέα τμήματα του μετρό. Η εισροή υδάτων έγινε αντιληπτή στο τούνελ για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατούσε στο σημείο. Τα λιμνάζοντα ύδατα άρχισαν να προκαλούν έντονη οξείδωση σε διάφορα μεταλλικά στοιχεία της σιδηροδρομικής επιδομής, σε σιδηροτροχιές, στρωτήρες, αλλαγές τροχιάς κλπ. Μάλιστα, μετά από παρακολούθηση του προβλήματος αποκαλύφθηκαν αστοχίες ακόμα και στη σκυροδέτηση.

Το δημοσίευμα επικαλείται σε υπηρεσιακά έγγραφα, όπου καταγράφονται 391 βλάβες και αστοχίες που εμφανίστηκαν σε όλο το νέο δίκτυο (Αγία Μαρίνα-Πειραιάς), στο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.