Μενού
maria tsalla
Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Με πλήρες σχέδιο και καλά προετοιμασμένη φαίνεται πως ήταν η «Μαρία Τσάλλα», η Ρωσίδα κατάσκοπος δηλαδή, που δραστηριοποιούνταν, όπως και αποκάλυψε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ) την περασμένη Πέμπτη (16/3) στην Ελλάδα από το 2018, εκμεταλλευόμενη το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων, το οποίο είχε «απλώσει τα πλοκάμια» του τόσο σε πόλεις της Ευρώπης, όσο και στις ΗΠΑ όπως και προειδοποίησαν οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες, MI6. Συγκεκριμένα, το επώνυμό που επέλεξε η 35χρονη Αλεξάντροβνα, το «Τσάλλα» ήταν ένα από τα δύο πιο γνωστά επώνυμα στο Αλιβέρι, γεγονός που της επέτρεψε να μην κινήσει τις υποψίες όταν το επέλεξε.

Μάλιστα, αυτό φέρεται να είχε πει και στον δικηγόρο της στο Αλιβέρι τον κ. Λυμπερόπουλο, υποστηρίζοντας ότι δεν την αφήνουν να «σταθεί στον τόπο, όπου και είναι η καταγωγή της». Παράλληλα, στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται και ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που παρουσίασε η εκπομπή «Live News» του Mega, το οποίο είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στην υπάλληλο του Ληξιαρχείου του Αλιβερίου, η οποία και είχε ρωτήσει τους αρμόδιους φορείς για το αν μπορεί με τα έγγραφα που είχε συγκεντρώσει η Αλεξάντροβνα να εκδώσει ταυτότητα. Αξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξαν καταγγελίες ότι απείλησαν την υπάλληλο του ληξιαρχέιου.

Το ερώτημα είχε τεθεί στις 8 Νοεμβρίου του 2018 και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ απεστάλη στις 5 Δεκεμβρίου του 2018. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται τι θα έπρεπε να είχε υπάρξει συγκεντρωτικά, προκειμένου να εγκριθεί η αναγνώριση της «Μαρίας Τσάλλα».

eggrafo
Εγγραφο ΥΠΕΣ | Mega

Νεκρός ο δικηγόρος της στην Ελλάδα 

Νέες πληροφορίες για το δίκτυο της «Μαρίας Τσάλλα» στην Ελλάδα, όπως ήταν γνωστή η Ρωσίδα κατάσκοπος Ίρινα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που πηγάζουν από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή «Live News» του Mega, η 35χρονη κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, το 2018, όπως αποκάλυψε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ), μέσω ενός δικηγόρου που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, μέχρι πρόπερσι όπου και «έφυγε» από τη ζωή.

Το δικηγορικό του γραφείο ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ήταν αυτός, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα της ΕΥΠ και άλλων Μυστικών Υπηρεσιών που εξετάζουν το ζήτημα των Ρώσων κατασκόπων στην Ευρώπη, υποδέχθηκε τη Μαρία Τσάλλα και δέχθηκε να αναλάβει, εκ μέρους της, το σχέδιο ελληνοποίησής της, που ξεκίνησε από τις παραμονές Χριστουγέννων το 2018. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος της λειτουργούσε ως φορολογικός της εκπρόσωπος και της παρείχε νομική αρωγή τόσο στην ίδια, όσο και στους συναδέλφους της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος τη βοήθησε και στο ληξιαρχείο, για να αποκτήσει τη νέα της «ταυτότητα», προκειμένου να έχει και την επίσημη κάλυψή της από τις ελληνικές Αρχές. Ο δικηγόρος ανήκε, μάλιστα, και σε ελληνορωσικό σύνδεσμο φίλιας και φέρεται να ήταν και από τα σημαντικά μέλη που τον απάρτιζαν. Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος και άλλων 22 - 23 ατόμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ.