Μενού
leyki-tigris
Λευκή τίγρης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ενθαρρυντικά είναι, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της μικρής τίγρης, τα νεότερα νέα που μεταδίδει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για το μικρό αιλουροειδές, το οποίο και βρέθηκε στα σκουπίδια κοντά στο πάρκο τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Οπως ανέφερε ο κ. Λεσουέρ μιλώντας στο enikos.gr η κατάσταση της Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε, είναι σαφώς βελτιωμένη, αλλά και ότι απομακρύνεται το αρχικό σενάριο της ευθανασίας, το οποίο και κυριάρχησε τις πρώτες ημέρες.

«Δέχεται τροφή και έχει πάρει βάρος έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που το βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Συνεχίζει βέβαια να έχει πρόβλημα στα πίσω άκρα. Περιμένουμε και τις διαγνώσεις από τις εξετάσεις που έχουμε στείλει σε Ελλάδα και εξωτερικό, -σε ένα κέντρο της Ευρώπης και σε ένα των ΗΠΑ -για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Στόχος μας είναι να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για το σενάριο της ευθανασίας είπε ότι παρόλο που απομακρύνεται, η τελική απόφαση είναι των αρμόδιων Αρχών.

Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι «οι αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο με το αυτοκίνητο που σταμάτησε στις 11:30 το βράδυ κοντά στους κάδους των απορριμμάτων. Αν ακολουθηθεί η πορεία του αυτοκινήτου μέσω των καμερών που υπάρχουν στον δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα βρουν το αυτοκίνητο και την πινακίδα του και μπορεί να διαπιστωθεί πού ανήκει». Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζήτησε τη σύγκληση Επιτροπής Κτηνιάτρων για να αποφασίσει πώς θα διαχειριστούν την 4μηνών τίγρη.

Η συνάντηση για την σύγκληση επιτροπής κτηνιάτρων, η οποία θα αποφασίσει πώς θα κινηθούν ιατρικά οι αρμόδιοι για την υγεία της 4μηνών τίγρης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν κατά τις ίδιες πληροφορίες Έλληνες και ξένοι κτηνίατροι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.