Μενού
astynomia - brady
Ελληνική Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενα νέο εύρημα από το σκηνικό της παρ' ολίγον τραγωδία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ένας πατέρας εγκλώβισε στο αυτοκίνητό του τα δίδυμα παιδιά του ανάβοντας μία φιάλη υγραερίου, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αστυνομικές Αρχές της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού του Alpha το εύρημα που προβληματίζει τις Αρχές ήταν το κομμάτι από αναπνευστήρα που βρήκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του στο σκηνικό του εγκλήματος στο παράθυρο του οδηγού.

Συγκεκριμένα, το εύρημα αυτό απασχολεί και τον ανακριτή, στον οποίο και θα καταθέσει αύριο ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς εξετάζεται αν με τον αναπνευστήρα, την ώρα που είχε ανοίξει τη φιάλη υγραερίου και δηλητηρίαζε τα παιδιά του και τον ίδιο, ήθελε να κρατηθεί ο ίδιος στη ζωή ή για να ανατινάξει και τη... σύζυγό του αν πλησίαζε αρκετά κοντά στο αυτοκίνητο. Αξιο αναφοράς είναι ότι δίπλα του διατηρούσε δύο αναπτήρες και εκφραζόταν φόβοι ότι αν είχε πλησιάσει η σύζυγός του για να απεγκλωβίσει τα παιδιά, αυτός θα διατηρούσε τις αισθήσεις του, θα άναβε με τους αναπτήρες τις φιάλες υγραερίου και θα ανατινάζονταν όλοι οικογενειακώς.

Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε, καθώς ο άνδρας φέρεται να είχε κάνει σύμφωνα με τον Alpha χρήση χαπιών, τα οποία και απορρύθμισαν τον οργανισμό του με αποτέλεσμα να αποτραπεί το εφιαλτικό σενάριο της μεγάλης έκρηξης.

Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα δίδυμα

Στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Tlive» μίλησε και ένας από τους αστυνομικούς, που βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν με γρήγορα αντανακλαστικά να απεγκλωβίσουν τον πατέρα και τα δύο μικρά παιδιά. «Οσον αφορά στο περιστατικό έχω να πω ότι τα παιδιά τα βοήθησε ο Θεός, γιατί ήταν πολύ τυχερά που βρισκόμασταν πολύ κοντά στο σημείο, καθώς και ο τομέας της δραστηριότητάς μας είναι τεράστιος. Φτάσαμε στο σημείο μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά στο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την ενημέρωση που είχε για την υπόθεση, ανέφερε ότι η κλήση που δέχθηκαν ήταν για ενδοοικογενειακή βία και για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι Αρχές είναι πάντα προετοιμασμένες. «Η γυναίκα μας υπέδειξε το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι ο άνδρας με τα παιδιά και ήταν μία παράξενη κατάσταση, καθώς μας ανέφερε ότι μέσα μύριζε και αέριο. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν μύριζε το καύσιμο ή κάτι άλλο και για αυτό το λόγο πλησιάσαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να μυρίζει πιο έντονα η μυρωδιά του αερίου».

Εκεί βρήκαν τον άνδρα και τα παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, καθώς υπήρχε και άμεσος κίνδυνος έκρηξης. «Λάβαμε εντολές από το κέντρο να επέμβουμε και εκεί είναι που σπάσαμε το παρμπρίζ καθώς διαπιστώσαμε ότι ο άνδρας ήταν, πλέον, χωρίς τις αισθήσεις του. Υπήρχαν δύο αναπτήρες και αν ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα και για τις δικές μας ζωές. Δε λογάριασα το τι θα συμβεί, έδρασα αυτοβούλως και παρορμητικά γιατί όφειλα να το κάνω σαν άνθρωπος», πρόσθεσε σχετικά ο Λάζαρος Ευαγγελίδης, ένας από τους αστυνομικούς που παρενέβη στο περιστατικό.

«Διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε θέσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Μόλις αφαίρεσα τις πετσέτες βγήκε έντονη οσμή αερίου από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες, ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης. Η κατάσταση ήταν τεταμένη, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε όπως οφείλαμε, σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλομπ και μετά με μια τσάπα. Ολα έγιναν σε μεγάλη ένταση, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δείξαμε επαγγελματισμό. Προσπαθήσαμε και απεγκλωβισαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν», τονίζει ο αστυνομικός.