Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής Ηλιούπολη | Facebook, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε σοκ βρίσκονται γονείς και παιδιά, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του 44χρονου προπονητή Τάεκβοντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών, ηλικίας 12 έως 16 ετών, που φέρεται να έλαβε χώρα μεταξύ 2009 και 2020, ενώ δεν αποκλείεται τα θύματά του να είναι περισσότερα. «Πήγαινε και το παιδί μου για ένα χρόνο, πραγματικά είμαι σε σοκ», λέει μητέρα ανηλίκου. «Ήμουν εδώ από 6 χρονών, τον έβλεπα και σαν φίλο μου... πάθαμε σοκ, αλήθεια δεν ξέραμε τίποτα», θα πει από την πλευρά του ένα αγόρι, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν είχα παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά ή απέναντι στον γιο μου ή απέναντι σε κορίτσια», λέει πατέρας παιδιού που πήγαινε στη σχολή του προπονητή,. 

Πλέον ο προπονητής, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Μάλιστα ο 44χρονος διέμενε μέσα στη σχολή του, όπου είχε δημιουργήσει έναν χώρο για να κοιμάται, ενώ φέρεται ότι οδηγούσε εκεί τα θύματά του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι πέντε κοπέλες, ηλικίας 19 έως 25 ετών σήμερα, απευθύνθηκαν στις Αρχές και κατήγγειλαν τους βιασμούς. Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν δύο από τα θύματα που ήταν αθλήτριες στη σχολή του 44χρονου και κράτησαν επαφή αφότου έφυγαν αποκάλυψαν τυχαία σε μεταξύ τους συζήτηση τα όσα βίωσαν. Επικοινωνώντας και με τα υπόλοιπα τρία κορίτσια αποφάσισαν να αποκαλύψουν τη δράση του προπονητή. Μάλιστα, η Αστυνομία δεν αποκλείεται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 44χρονου κατηγορούμενου τις επόμενες ημέρες, καθώς ενδέχεται τα θύματά του να είναι περισσότερα.

Πώς δρούσε ο 44χρονος προπονητής

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, ο προπονητής από την Ηλιούπολη δρούσε μεθοδικά, προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων και των οικογενειών τους. Αρχικά προσέγγιζε ο ίδιος τα κορίτσια και τα έπειθε να ασχοληθούν με το Τάεκβοντο και επί μήνες επιχειρούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ενώ προχωρούσε και σε κολακευτικά σχόλια.  Δεν σταματούσε όμως μόνο εκεί. Προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των οικογενειών των ανήλικων κοριτσιών, φτάνοντας στο σημείο να πηγαίνει για φαγητό στα σπίτια τους τις Κυριακές και να πάει ακόμα και για διακοπές μαζί τους! Επιπλέον, ταξίδευε με τις αθλήτριες του και στο εξωτερικό, προφανώς για αθλητικούς λόγους.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, η επιρροή που ασκούσε στα θύματά του ήταν τέτοια που αυτά τον είχαν σχεδόν ερωτευτεί. «Τον έβλεπα σαν θεό μου», θα πει ένα από τα θύματα, ενώ ο ίδιος ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο. Απειλούσε ότι αν αποκαλύψουν τα όσα συνέβαιναν θα αυτοκτονούσε και θα ήταν υπεύθυνα τα ίδια τα κορίτσια. Και όλα αυτά πίσω από το προφίλ του οικογενειάρχη και του καλού επαγγελματία που είχε «χτίσει».

«Είχα υποψιαστεί - Τον είδα στη μηχανή με μαθήτριες 20 φορές»

Η δράση του 44χρονου είχε κινήσει υποψίες. «Είχα υποψιαστεί, γιατί συνεχώς τον έβλεπα με μαθήτριες. Διάφορες μαθήτριες, μικρές σε ηλικία. Τον είχα δει στη μηχανή του πάνω από 10 - 20 φορές με μαθήτριες», επισήμανε ο προπονητής Τάεκβονντο Ιωάννης Χιωτάκης.  Μιλώντας στην εκπομπή «Ertnews Update», ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος προπονούσε παλαιότερα τον κατηγορούμενο, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Τον γνώρισα πάνω από 20 με 22 χρόνια, από τότε που ήταν μαθητής – μετέπειτα έγινε δάσκαλος και μετά προπονητής του Ταεκβοντό». «Προσωπικά αν είχα αντιληφθεί κάτι, δεν θα συζητάγαμε τώρα. Γνώριζα ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι διότι δεν είχε οικονομική δυνατότητα για να κρατάει κάποιο χώρο δικό του», συνέχισε ο προπονητής.

«Επειδή έχω παιδιά και εγγόνια, είχε πάει το μυαλό μου. Είχε γίνει και συζήτηση με κάποια κυρία που είχε το παιδί της στη σχολή», είπε ακόμα ο κ. Χιωτάκης και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή δεν σας κρύβω είμαι θυμωμένος πάρα πολύ. Αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν στον χώρο μας. Δεν το είχαμε αντιληφθεί γιατί είμαστε μία υγιής οικογένεια. Είμαι εξοργισμένος και πολύ στεναχωρημένος αυτή τη στιγμή, εκπροσωπώντας τους υγιείς συναδέλφους μου».

«Τέτοιοι δάσκαλοι δεν πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό»

Από την πλευρά του, ο Γ. Χατζηδοπαυλάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο, τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha, ότι «τέτοιοι δάσκαλοι δεν πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό, σε κανένα άθλημα».

Ο ίδιος δηλώνει ότι όταν έμαθε για τα όσα κατηγορείται ο προπονητής «έπεσε από τα σύννεφα», καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να παραπέμπει σε οτιδήποτε τέτοιο. Ο κ. Χατζηδοπαυλάκης τόνισε ότι ο 44χρονος δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε αγώνες και άλλες αθλητικές διοργανώσεις Τάεκβοντο, με αποτέλεσμα να φεύγουν παιδιά από τη σχολή του, καθώς επιθυμούσαν τη συμμετοχή σε τέτοια events. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν φέρεται να πρόδιδε τη δράση του.

Διαγράφεται ο 44χρονος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό

Όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό ανακοίνωσε τη διαγραφή του 44χρονου από τις τάξεις της, ενώ αναμένεται να ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία αναφέρει: «Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι  ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας».