Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

Το προφίλ του «καλού οικογενειάρχη» και το «πετυχημένου επαγγελματία» φαίνεται πως είχε «χτίσει» ο 44χρονος προπονητής τάεκβοντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του. Πρώην αθλήτρια μιλά για τα όσα είδε και έζησε όσο βρισκόταν στη σχολή, ενώ γείτονες και φίλοι του 44χρονου αναφέρονται στο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της πρώην συζύγου του, καθώς και τότε απειλούσε ότι θα της κάνει κακό και θα αυτοκτονήσει. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με μαρτυρία, φέρεται να πήγαινε διακοπές με γονιό ενός εκ των κοριτσιών που έκανε τις καταγγελίες. Ο 44χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

«Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κανέναν»

«Ήταν χαμηλών τόνων, δεν έμπαινε στα αποδυτήρια ούτε των αγοριών ούτε των κοριτσιών», σημειώνει πρώην αθλήτρια στη σχολή του προπονητή τάεκβοντο, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» του Alpha. «Η πόρτα του γραφείου ήταν ορθάνοιχτη πάντα είτε υπήρχε κόσμος είτε όχι», θα πει η νεαρή κοπέλα, εικάζοντας ότι πιθανότατα γνωρίζει τα τρία από τα πέντε κορίτσια που καταγγέλλουν τον 44χρονο για βιασμό. Η νεαρή θα πει ότι η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν ίδια προς όλους, χωρίς να είναι αυστηρός ή τρυφερός με κάποιο συγκεκριμένο άτομο. «Δεν είχε περίεργη συμπεριφορά», θα πει η νεαρή.

Η ίδια συμπληρώνει ότι όσα αγόρια ή κορίτσια έκαναν πρωταθλητισμό περνούσαν αρκετές ώρες με τον προπονητή, έως και 5 την ημέρα, ειδικά πριν τους αγώνες. Αναφορικά με τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο ίδιος με οικογένειες αθλητριών, η νεαρή ανέφερε ότι υπήρχαν τέτοιες σχέσεις με όσα παιδιά έκαναν πρωταθλητισμό. Η πρώην αθλήτρια στη σχολή του προπονητή Τάεκβοντο επισήμανε παράλληλα ότι πολλά παιδιά, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα, ηλικίας 16-17 ετών, έφυγαν από τη σχολή λόγω πανελληνίων και σπουδών.

Πάντως, η κοπέλα υπογραμμίζει: «Δεν θεωρώ ότι δεν ισχύουν (σ.σ τα όσα καταγγέλλονται), γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητήσω κανένα κορίτσι το οποίο λέει ότι τού συνέβησαν αυτά τα πράγματα. Πλέον σε αυτό τον κόσμο που ζούμε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κανέναν. Εγώ αυτό που είπα είναι ό,τι έβλεπα μέσα στη σχολή το χρονικό διάστημα που βρισκόμουν εκεί και ότι δεν είχα αντιληφθεί κάτι. Τώρα το αν είναι αλήθεια ή είναι ψέματα, αυτό θεωρώ είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης». Η νεαρή τονίζει παράλληλα: «Θα ευχόμουν να γυρνούσα τον χρόνο να αντιληφθώ ή να δω κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτά τα κορίτσια ή να αποτρέψω κάποια κίνηση αν όντως είχε συμβεί».

«Πήγαινε διακοπές με γονέα ενός εκ των κοριτσιών που έκανε τις καταγγελίες»

Φίλος και γείτονας του κατηγορούμενου προπονητή τάεκβοντο ισχυρίζεται ότι ο 44χρονος είχε το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, γείτονα και φίλου. Αντίθετα, σημειώνει ότι το πιτζάμα πάρτι και η διανυκτέρευση σε μια σχολή πολεμικών τεχνών ήταν αχρείαστα και ότι ο ίδιος σαν πατέρας δεν θα επέτρεπε ποτέ στο παιδί του να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τις σχέσεις του προπονητή με τις οικογένειες των αθλητών και των αθλητριών του ο φίλος του κατηγορούμενου λέει: «Πήγαινε διακοπές με γονέα ενός εκ των κοριτσιών που έκανε τις καταγγελίες».

«Απειλούσε ότι θα κάνει κακό και θα αυτοκτονήσει»

Την ίδια ώρα, γείτονες του προπονητή αναφέρονται στο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον 44χρονο και θύμα την πρώην σύζυγό του. Ο προπονητής είχε πάει στο σπίτι της γυναίκας, όπου διέμενε με το παιδί τους, έσπασε τα πράγματα και λίγο αργότερα επέστρεψε με καραμπίνα απειλώντας ότι θα κάνει κακό και θα αυτοκτονήσει. «Μπείτε μέσα μην γίνει κανένα κακό», φέρεται να είπε ο 44χρονος σε γείτονα που επικοινώνησε μαζί του. Όπως ήταν φυσικό οι περίοικοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους και κάλεσαν την αστυνομία. «Έως τότε δεν υπήρξε τέτοια συμπεριφορά», σημείωσε γείτονας του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η απειλή ότι θα αυτοκτονούσε δεν «εκτοξεύτηκε» μόνο σε βάρος της συζύγου του. Ένα από τα πέντε κορίτσια που καταγγέλλουν προπονητή για βιασμό φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι δεχόταν απειλές από τον ίδιο ότι αν μιλούσε για τα όσα πέρασε στα χέρια του, τότε εκείνος θα αυτοκτονούσε και υπεύθυνο θα ήταν το θύμα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA