Μενού
revenge-porn
Εκδικητική πορνογραφία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Υπόθεση revenge porn ανηλίκων συγκλονίζει τη Ρόδο. Οπως έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα, δύο μαθητές Γυμνασίου κατηγορούνται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού, μια κακουργηματική πράξη που θα τους στιγματίσει για όλη τους τη ζωή... Πρόκειται για ένα αγόρι 14 ετών και μία συνομήλική του συμμαθήτρια, που «παγίδευσαν» ένα άλλο κορίτσι από το σχολείο.

Ο πρώτος φέρεται να κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την ερωτική συνεύρεση με μία 13χρονη, ύστερα από προτροπή της κοπέλας που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, και στη συνέχεια έστειλε το βίντεο όχι μόνο σε συμμαθητές, αλλά και στους καθηγητές! Οπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, η παράνομη βιντεοσκόπηση φέρεται να έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε στις 8 Μαρτίου και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος. Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οσον αφορά στην εμπλοκή της έτερης μαθήτριας, φέρεται να δελέασε τον συμμαθητή της στην πράξη και συγκεκριμένα να τον έπεισε να βιντεοσκοπήσει την συμμαθήτριά τους την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ.

Τα χρήματα ουδέποτε προφανώς και δόθηκαν ενώ το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε από τον 13χρονο που έπεισε το θύμα ότι την ώρα εκείνη έστελνε μήνυμα στην μητέρα του και ακολούθως απεστάλη στην έτερη μαθήτρια. Ο ανήλικος μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου που τον κάλεσε για εξηγήσεις ότι είχε στείλει επτά βίντεο στην συμμαθήτριά του διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα.

Βίντεο στο οποίο δεν φαίνονται πρόσωπα κυκλοφόρησε πάντως στο σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε ομαδική συνομιλία μαθητών στα social media. Εχει διοριστεί εξάλλου παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.