Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας ο 16χρονος που τραυματίστηκε όταν δέχθηκε τα πυρά αγνώστου αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Λαγονήσι. Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν αμέσως μετά να πάρουν συμπληρωματική κατάθεση σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να του ζητηθούν λεπτομέρειες για το σωματότυπο και άλλα χαρακτηριστικά του ενόπλου ενώ δεν αποκλείεται να του δείξουν και φωτογραφίες υπόπτων καθώς τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που αναζητούν να τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν.

Παράλληλα προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του ενόπλου που σκόρπισε τον τρόμο με τους κατοίκους να δηλώνουν αναστατωμένοι και να ζητούν ενίσχυση σε προσωπικό του τοπικού τμήματος ασφαλείας και μεγαλύτερη συχνότητα περιπολιών. Ως προς τα στοιχεία του δράστη με βάση τις πρώτες μαρτυρίες πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας από 30 έως 50 ετών που μιλάει ρωσικά ή σερβικά, ο οποίος οδηγεί ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια και οπλοφορεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέσα στο τζιπ να υπήρχε και άλλο άτομο.

Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αναλύονται καρέ καρέ οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβωθεί η πορεία του ύποπτου οχήματος αλλά κυρίως να δουν οι αστυνομικοί τις πινακίδες κυκλοφορίας ή κάποιο άλλο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. Παράλληλα από το σημείο της επίθεσης περισυνελλέγει και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών ο οποίος και αυτός εξετάζεται.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί αναμένουν μόλις πάρει εξιτήριο ο 16χρονος τραυματίας να τον εξετάσουν ξανά σε μια προσπάθεια να τους δώσει περισσότερα στοιχεία για τον άνθρωπο που αναζητούν. Ως προς τα κίνητρα παραμένουν ασαφή με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να εξετάζουν διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά να είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ των νεαρών και του συγκεκριμένου ατόμου.

Μια άλλη πιθανότητα ο δράστης να επιχείρησε να προχωρήσει σε αρπαγή τουλάχιστον ενός εκ των δυο νεαρών. Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να επρόκειτο για «τσιλιαδόρο» που επιχείρησε να αποτρέψει τους 16χρονους να περάσουν από σημείο όπου συνεργοί του έκαναν διάρρηξη ή κάποια άλλη παράνομη ενέργεια.

Επίσης ο ένας από τους δυο 16χρονους φέρεται να υποστήριξε ότι: «Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρωσικά. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ».

Η θεία του 16χρονου που δεν τραυματίστηκε ανέφερε ότι: «Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες».

Η γυναίκα δήλωσε ότι τα παιδιά την ώρα εκείνη επέστρεφαν στα σπίτια τους και ότι οι νεαροί όταν αντιλήφθηκαν πως τους είχε πυροβολήσει ο δράστης έπεσαν στα πόδια τους και του είπαν «κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά». Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά και μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο άγνωστος φωνάζοντας προσπάθησε να τραβήξει τον 16χρονο που τραυματίστηκε από το μπράτσο και να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο.