Μενού
DEKELEIA
@Mega
  • Α-
  • Α+

Οι παθογένειες του ελληνικού σιδηρόδρομου βγαίνουν όλες στο προσκήνιο ύστερα από μια σειρά διαδοχικών εγκληματικών ενεργειών που έφεραν το πολύνεκρο δυστύχημα με τα τρένα που συγκρούστηκαν μετωπικά στον Ευαγγελισμό, στην κοιλάδα των Τεμπών. Από αυτοψία που έκανε το Mega στον σταθμό της Δεκέλειας, δηλαδή στο Τατόι, καταγράφηκαν ελλείψεις που προκαλούν θλίψη και θυμηδία.

Στον ενδιάμεσο σταθμό της Δεκέλειας, που εκτελεί το δρομολόγιο προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει σταθμάρχης! Το δρομολόγιο εξυπηρετεί τις περιοχές Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Βαρυμπόμπη, καθώς κι επιβάτες που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας ή στην Χαλκίδα.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως εάν κάποιος θέλει να προμηθευτεί εισιτήριο, υπάρχει μία ψησταριά-καφετέρια, στην οποία οι επιβάτες θα πρέπει να πάνε εκεί προκειμένου να εκδώσουν εισιτήριο. Είναι η γνωστή καφετέρια-ψησταριά-ψιλικατζίδικο «ο Σμηνίτης» που φτιάχτηκε ουσιαστικά για αυτούς που υπηρετούν στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι 

Στον σταθμό δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος αλλά ούτε κάποιος υπάλληλος του ΟΣΕ προκειμένου να λειτουργεί υποτυπωδώς τον σταθμό και να παρέμβει αν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει 12 δρομολόγια την ημέρα, και είναι πολύς ο κόσμος που εξυπηρετείται καθημερινά από τις 5 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.