Μενού
tempi-lathi
Τραγωδία στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την δική του πλευρά για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών παρουσίασε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας. Ωστόσο, ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός. Δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών», ανέφερε στο υπόμνημά του.  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είπε ότι αμοιβόταν με μπλοκάκι και στις 28 Φεβρουαρίου σχόλασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αφού είχε συμπληρώσει το 8άωρο της βάρδιάς του.

«Η εργασία που παρείχα στον ΟΣΕ ήταν 40 ωρών εβδομαδιαίως, 5 ημερών εβδομαδιαίως, 8 ωρών ημερησίως. Αν και περιγραφόταν ως σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών, επρόκειται για σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αφού τελούσα υπό τις οδηγίες προϊσταμένων. Ένας μόνιμος επικεφαλής σταθμάρχης, ο αρχαιότερος, παραδίδει τη βάρδια και ένας μόνιμος παραλαμβάνει. Ο ενισχυτικός δεν υπογράφει, δεν παραδίδει», τόνισε.

Σήμερα, Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία, επίσης με υπόμνημα, του έμπειρου σταθμάρχη που παρέδωσε στον μοιραίο σταθμάρχη, στη βάρδια του οποίου συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα.