Μενού
stratakis_giorgos
Γιώργος Στρατάκης | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητος στη νεολαία λυράρης, Γιώργος Στρατάκης, παραδόθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπόθεση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή με τον ίδιο, ωστόσο, να μην αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο Γιώργος Στρατάκης καταδικάστηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, πράξη που φέρεται να τελέστηκε πριν από δώδεκα περίπου χρόνια όταν ήταν προϊστάμενος σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο. Το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Πρωτόδικα το δικαστήριο του είχε επιβάλει την ίδια ποινή ωστόσο η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη και έτσι παρέμεινε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατηρήθηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου ωστόσο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό δεν έγινε δεκτό το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του καλλιτέχνη, να υπάρξει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το ξέσπασμά του στο διαδίκτυο

Λίγο πριν παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ο Γιώργος Στρατάκης ξέσπασε με μια ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Δεν με άγγιξαν ποτέ αλλά ούτε με αγγίζουν οι λασπολογίες και η γενικότερη ανθρωποφαγία που υπέστην το τελευταίο διάστημα γιατί πρώτον εγώ γνωρίζω το τι πραγματικά ισχύει και δεύτερον και βασικό γνωρίζω ότι έχει δυστυχώς μπουχτίσει η κοινωνία μας από εκείνους τους δήθεν που ξέρουν για σένα χωρίς να γνωρίζουν εσένα. Πριν αναφερθώ όμως σε αυτά που θέλω, θα ήθελα αρχικά να τονίσω πως υπάρχει ένας άνθρωπος……η ΓΥΝΑΙΚΑ μου, που γνωρίζει την πραγματικότητα από πρώτο χέρι, γιατί χρωστάω, πόσα χρωστάω και που και σε ποιους χρωστάω ακόμα, αλλά και τι αγώνα και προσπάθεια κάνω καθημερινά από τότε για να εξοφλήσω μέσω της έντιμης δουλειάς μου, όλες μου τις υποχρεώσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ που είτε έτσι είτε αλλιώς κάποια στιγμή θα γίνει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα στερείται και στερήθηκε πάρα πολλά, από όταν ήταν 22 χρόνων που στάθηκε δίπλα μου σαν ακούραστος βράχος μέχρι και σήμερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πέρασε καθόλου πλουσιοπάροχα, διότι δεν είχα δεκάρα τσακιστή από πριν καλά καλά με γνωρίσει. Με το που με γνώρισε όμως και αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί στην ζωή , αποδέχτηκε και παντρεύτηκε εκτός από εμένα και τα όσα προβλήματα είχα από τότε με όλα μου τα χρέη και προσωπικά μου φτάνει που ΑΥΤΗ γνωρίζει την αλήθεια μου.

Αυτή λοιπόν την γυναίκα που ξαπλώνει δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια με τόσο “βάρος” μέσα της, δεν έχει κανένας το δικαίωμα ούτε να την προσβάλει, αλλά ούτε και να την στενοχωρεί…..είναι το μόνο που με λυπεί σε όλη αυτή την ιστορία και που δεν της αξίζει όλο αυτό, για όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια που έζησε δίπλα μου.

https://www.facebook.com/stratakisd/posts/761660365318685

Για όλους εσάς που δεν σεβαστήκατε την οικογένεια μου και τα παιδιά μου, που σπεύσατε να γίνετε δικαστές του διαδικτύου χωρίς να γνωρίζετε την πραγματικότητα, για όσους συναδέλφους γνωστούς και άγνωστους ή διαφορετικά ο/οι “γνωστοί άγνωστοι” αλλά και για όλους αυτούς που προσβάλουν την πραγματική δημοσιογραφία έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ότι είναι ο Χατζηνικολάου της Κρήτης έχω να πω τα εξής: Δεν σας κρατάω κακία αλλά ούτε και μίσος τρέφω μέσα μου για όλους εσάς, ότι κι αν είπατε… ότι κι αν γράψατε… ότι και όσοι σχολιάσετε, γιατί πραγματικά δεν αξίζει, εντούτοις όμως προσεύχομαι με ειλικρίνεια και με αγάπη για όλους σας και αυτό το λέω αληθινά με μάρτυρα μου το Θεό του κόσμου που απευθύνω τις προσευχές μου, μπας και θεραπευτεί η αρρωστημένη σας ψυχή, αλλά και για να μην τυχόν βρεθεί κάποιος άλλος στο στόμα σας που ούτε καν τον γνωρίζετε και που δεν είναι ψυχικά τόσο δυνατός και τον οδηγήσετε σε όλεθρο. Αμήν.

Για όλους τους αδελφικούς μου φίλους αλλά και για κάποιους διαφορετικούς συναδέλφους σε σχέση με τους "προαναφερόμενους" που βρίσκονται και βρέθηκαν δίπλα μου στις χαρές και στις λύπες μου έχω να τους πω, πως πραγματικά ομορφαίνετε τούτο τον κόσμο και τον κάνετε ακόμα καλύτερο, πως δημιουργείται με την στάση σας ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται και δίνεται ελπίδα πως οι αξίες δεν χάνονται τελικά στο πέρασμα του χρόνου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Για όλους εσάς που με ακολουθείτε εντός και εκτός διαδικτύου, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τα μηνύματα στήριξης που μου στείλατε και που συνεχίζετε να στέλνετε, και ειδικότερα όλους εσάς που μας στηρίζετε ερχόμενοι όπου ακούγεται η μουσική μας! μεγάλο ευχαριστώ στην μουσική μας ομάδα που είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και τα εύκολα, για την όλη στήριξη και βαθιά ενσυναίσθηση! Αντίπαλος και σύμμαχος είναι η ίδια η ζωή! Η ψυχή δεν φυλακίζεται! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε! Με εκτίμηση, Γιώργος Στρατάκης».