Μενού
apergia-sxoleio
Σχολείο | Eurokinissi (Φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Ακόμα και περιστατικά bullying σε βάρος καθαριστριών σημειώνονται στα σχολεία, κατάσταση που έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τον ξυλοδαρμό μαθήτριας από συμμαθήτριές της και το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok. Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών Ηρακλείου, Σ. Φολενιαδάκη, μιλώντας στο Action 24, παιδιά πετούσαν κέρματα, δεκάλεπτα και πεντάλεπτα του ευρώ, σε καθαρίστρια που σκούπιζε την αυλή.

Όταν μάλιστα καθαρίστρια απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικό που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί, εισέπραξε την απάντηση: «Τι να τα κάνω, παιδιά είναι, αν δεν μπορείς να τα ανεχτείς άλλαξε επάγγελμα». Η εξήγηση της κυρίας Φολενιαδάκη για ποιο λόγο προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη οι μαθητές ήταν ότι είτε για να δείξουν ότι είναι φτωχή και κάνει αυτή τη δουλειά, είτε για κάποιο άλλο λόγο, ίσως για πλάκα, καθώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται με το δικός τους τρόπο ορισμένα πράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο περιστατικό bullying σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρέα κοριτσιών σε σχολείο του Ευόσμου ξυλοκόπησε συμμαθήτρια, η οποία σύμφωνα με καταγγελία των γονέων της, έχει πέσει επανειλημμένα θύμα των εν λόγω κοριτσιών. Οι μαθήτριες έστησαν καρτέρι στην συνομήλική τους και την ξυλοφόρτωσαν, με μία εξ αυτών να τραβά και βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια, η τραμπούκικη παρέα των νεαρών ανέβασε το βίντεο στο TikTok για να επιδείξουν τα «κατορθώματά» τους και να διαπομπεύσουν το κορίτσι.