Μενού
pispirigkoy-daskalakis
Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με την κατάθεση της παιδιάτρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Λαμπρινής Βίτσα συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μάρτυρας εξέτασε το παιδί δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ενώ ήταν παρούσα και κατά τη διαδικασία της ανάνηψης χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

«Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό, συνέστησα να μπει ορός» τόνισε η μάρτυρας και πρόσθεσε. «Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ Σάββατο ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα, πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο».

Η μάρτυρας μίλησε για την ανησυχία του Μάνου Δασκαλάκη για τη Τζωρτζίνα εκείνο το πρωινό που της είπε πως «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται». Αντιθέτως όπως είπε η μάρτυρας, η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη «όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου η Ρούλα Πισπιρίγκου, δια του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, υπέβαλε μήνυση για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική.