Μενού
steliosfoundation
  • Α-
  • Α+

Κανείς μας δεν περίμενε την 29η Φεβρουαρίου ότι θα ξυπνούσε στο άκουσμα μίας είδησης που θα συγκλόνιζε όλη την κοινωνία. Όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα νέα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη περί τις 23:22 της προηγούμενης μέρας κοντά στον οικισμό Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας, ο κάθε παρατηρητής, με όποιον τρόπο μπορούσε, θέλησε να βοηθήσει και να στηρίξει τόσο τους τραυματισμένους επιβάτες με δωρεές αίματος όσο και τις οικογένειες των θυμάτων. Κυρίως – όλοι στείλαμε τα πιο άμεσα πράγματα που είχαμε στη διάθεσή μας: τη σκέψη και την αγάπη μας.

Σε μία ανείπωτα δύσκολη στιγμή όπως αυτή, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να συνδράμει έμπρακτα με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο. Μία χρηματική δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των θυμάτων που χάθηκαν άδικα στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου σχετικά με την πρωτοβουλία.

Πώς μπορεί κάποιος να υποβάλλει αίτηση

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έχει οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια την όλη διαδικασία, ώστε κανένας ενδιαφερόμενος να μην ταλαιπωρηθεί ούτε στο ελάχιστο. Οι μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείς του κάθε θανόντα μπορούν να κάνουν γραπτή αίτηση για να παραλάβουν εφάπαξ 10.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουν να τακτοποιήσουν κάποιες άμεσες ανάγκες τους. 

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 7 Μαρτίου έως την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του στην ιστοσελίδα https://steliosfoundation.gr/ . Οι πληρωμές από το Ίδρυμα θα γίνουν μέσω τραπεζικής μεταφοράς σε λογαριασμό του κοντινότερου συγγενή.

Η μακροχρόνια προσφορά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου σημειώνει εδώ και πολλά χρόνια σπουδαία πορεία όσον αφορά στην προσφορά του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από το 2013, βοηθά αδιάκοπα, προσφέροντας καθημερινά φαγητό σε 200.000 ανθρώπους σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετά την τραγωδία στο Μάτι, τον Νοέμβριο του 2018, 505.000 ευρώ δόθηκαν στους κοντινότερους συγγενείς 94 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες που προέκυψαν. Και η δράση του δε σταματάει εδώ.

Το Ίδρυμα συνεργάζεται και με φορείς του εξωτερικού, όπως το Leonard Chesire (σ.σ. Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που στηρίζει ανθρώπους με αναπηρία ώστε να ζουν ανεξάρτητοι), για να υποστηρίξει επιχειρηματίες με αναπηρία μέσω χρηματικών βραβείων. Παράλληλα, είναι βαθιά ευαισθητοποιημένο σχετικά με την εκπαίδευση των νέων, εξ ου και δίνει υποτροφίες σε παιδιά με οικονομικές δυσκολίες για να μπορέσουν να φοιτήσουν σε καταξιωμένα σχολεία και πανεπιστήμια.

Ένα Ίδρυμα που έχει στον πυρήνα της ύπαρξής του ένα πράγμα: τον άνθρωπο.

steliosfoundation