Μενού
tromokrates-pakistanoi
Oι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες | Shutterstock, @Mega
  • Α-
  • Α+

Οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Οι δύο άνδρες φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό εστιατόριο στην «καρδιά» της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χαιντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον Σάκι και άλλα τρία άτομα. Ο 27χρονος και ο 29χρονος ζούσαν παράνομα στη χώρα και είχαν μπει από την Ορεστιάδα πριν πέντε χρόνια. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

tromokratis
tromokratis
tromokratis
tromokratis
tromokratis

Τα σπίτια όπου διέμεναν 

Δημοσίευμα του imerazante αποκάλυψε ότι ο 27χρονος διέμενε στον Λαγανά σε ένα απομονωμένο σημείο. Μιλώντας στο Ionian, κάτοικος του νησιού ανέφερε ότι είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση με τις αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές. «Άκουσα πως δύο Πακιστανοί έκαναν διακίνηση, άφησαν όσους ήταν νόμιμοι, ενώ τους άλλους τους πήγαν φυλακή», είπε. Ο δεύτερος συλληφθείς διέμενε στην Σκάλα Λακωνίας.

spiti
Το σπίτι στη Ζάκυνθο | imerazante.gr

Ο 30χρονος «εγκέφαλος»

Συντονιστής του δικτύου τρομοκρατών ήταν ο 30χρονος που ζούσε στο Ιράν και όπως κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν συγχωριανός τους από το Πακιστάν και έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φαίνεται πως λειτουργεί για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν και είχε σκοπό να βρει άτομα με λευκό ποινικό μητρώο σε δυτικές χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις έναντι αμοιβών, σύμφωνα με το MEGA. Επίσης ο 30χρονος δεν είναι στο δίκτυο τζιχαντιστών. Σύμφωνα με ορισμένες στιχομυθίες από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, γίνεται αναφορά κάποιου πλουσίου Έλληνα ή κάποιο αυτοκίνητο. Μάλλον επρόκειτο για ένα τυφλό χτύπημα, σύμφωνα με το MEGA. Οπως φαίνεται από τις συνομιλίες, δεν υπάρχει συγκροτημένος τρόμος αποστολή όπλων ή ανεύρεσης όπλων. Υπάρχει μία αναφορά μόνο πως βρέθηκε άνθρωπος στην Αθήνα που πουλάει όπλα.