Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων της Μυκόνου για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες με την αρχιτέκτονα Αριάδνη Θεοχάρη να περιγράφει μία κατάσταση που τα τελευταία 12 χρόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο ξυλοδαρμός του 52χρονου αρχαιολόγου φαίνεται πως ήταν το αποκορύφωμα. «Οι άδειες οι οποίες μπορούν  να βγουν στα εκτός σχεδίου στα τέσσερα στρέμματα είναι 200 μετρά και γίνονται 1200. Κυριαρχούσε ο ασβέστης. Oι κατασκευές όπως τις είχαμε βρει, ξαφνικά έγιναν τα μεγάλα καταστήματα», δήλωσε η κυρία Θεοχάρη. 

«Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο Facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», λέει η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Δήμου. Ενδεικτικό είναι ότι επιχείρηση που ελέγχεται για οικοδομικές παρατυπίες, συνεχίζει τα έργα. Σύμφωνα με το MEGA, οι αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες γίνονται νυχτερινές ώρες και υπάρχουν «τσιλιαδόροι». Στον χάρτη με τις περισσότερες οικοδομικές παραβάσεις το τελευταίο διάστημα, πλησίον αρχαιολογικών χωρών, αιγιαλού ή αδόμητων ζωνών, πέρα από την χώρα της Μυκόνου, βρίσκεται σύμφωνα με το MEGA ο Πάνορμος, η Ελιά, το Φανάρι, η Φτελιά και ο Χάρακας. Στον χάρτη με τις περισσότερες υπερβάσεις δόμησης βρίσκεται και η παραλία της Παράγκας δίπλα από τον Πλατύ Γιαλό.

Σε αυτοψία που έγινε από την πολεοδομία Σύρου και αρχαιολόγους σε μεγάλη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πάνορμο Μυκόνου, διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες δεκάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχουν καθόλου άδειες. «Όπου πηγαίνει ο καλός ο κόσμος», είπε ο Χρήστος Βερώνης, πρώην δήμαρχος Μυκόνου και πολίτικος μηχανικός.