Μενού
tempi-lathi
Τραγωδία στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα βρεθεί σήμερα 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της νύχτας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Η απολογία του επιθεωρητή αναμένεται να γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων. Ο ίδιος ως υπεύθυνος για το ποιος βρισκόταν στο κάθε πόστο, για το ωράριό και τα καθήκοντα, έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως 23.00 να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Σημειωτέον ότι το τρένο πέρασε λίγο μετά τις 23.00.

Ωστόσο, ο έμπειρος επιθεωρητής ελέγχεται για την τοποθέτηση του ανίκανου προφυλακισμένου σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά να διαχειριστεί τα καθήκοντα ενός τόσο νευραλγικού, κεντρικού πόστου όπως αυτό του σταθμαρχείου της Λάρισας. 

Ο επιθεωρητής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την αναρρωτική άδεια που πήρε την επομένη του δυστυχήματος – στοιχείο που δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο – σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς την έλαβε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα πει αυτά που πρέπει να πει» είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας. Εκτός από τον νυχτερινό σταθμάρχη που βρίσκεται προφυλακισμένος, οι άλλοι δύο απογευματινοί σταθμάρχες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.