Μενού
tempi-treno
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή συνεχίζει να καταθέτει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον ορισμό των βαρδιών των σταθμαρχών και μεταξύ αυτών και του 59χρονου που είναι προφυλακισμένος για τη μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πέρασε την πόρτα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, ο οποίος και εξετάζει τα αίτια για τη μετωπική σύγκρουση των τρένων, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι και εκτός από τους ανωτέρους του, έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου. 

Οπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος και φέρεται να πήρε την αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά και την τραγωδία, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού τόσο των νεκρών, όσο και των ζωντανών επιβατών του Intercity 62, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον Γιώργο Ζήνδρο, τον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε καθυστέρηση μιας ώρας.

«Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Οχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», δήλωσε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλων, Γιώργος Ζήνδρος σχετικά με το εάν είχε ευθύνες για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου και έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τραγωδίας 57 άνθρωποι.

Δεν έχουμε απόδοση κατηγορίας για την αναρρωτική», λέει ο δικηγόρος του

Για την απολογία του, αλλά και για το ζήτημα της αναρρωτική άδειας μίλησε και ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας, στην ΕΡΤ και ανέφερε πως: «Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών».

Ο κ. Γλύκας στάθηκε, επίσης, για τον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το δυστύχημα, αναφέροντας ότι στην πορεία ενδεχομένως αποδοθούν ευθύνες και αλλού και προκειμένου να γίνει αυτό χρειάζεται αρκετός χρόνος, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας. Συμπλήρωσε ότι με βάση τη γνώση που έχει ο ίδιος ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν στο «κάδρο» των διώξεων θα μπουν και καινούργια πρόσωπα απάντησε ότι «έχω κρατήσει και τηρώ μια δέσμευση να μην ομιλώ δημόσια για αποδεικτικό υλικό και δεν μου επιτρέπεται, αλλά και γιατί σέβομαι την κατηγορία και κυρίως τους ανθρώπους που έχουν χαθεί. Προφανώς έχουμε πάρα πολλά να πούμε υπερασπιστικά, αλλά δεν θα τα πω δημόσια τώρα στη φιλόξενη εκπομπή σας […] γιατί είναι μια δέσμευση που έχω κρατήσει συνολικά και εκείνος δεν έχει αυτή έχει αυτή την επιθυμία».