Μενού
estiatoria-psyri
Το εβραϊκό εστιατόριο «στόχος» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες που είχαν σκοπό να αιματοκυλήσουν το κέντρο της Αθήνας, φέρονται να έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που βρίσκεται το εστιατόριο στου Ψυρρή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα βίντεο έχουν καταγραφεί τα δύο πρόσωπα από επισκέψεις τους στο σημείο ώστε να αποτυπώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εστιατόριο – συναγωγή που φέρεται να τους είχε υποδείξει ο καθοδηγητής τους από το Ιράν, για να επιτεθούν.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμοί φαίνεται ότι υπάρχουν 1000 συνομιλίες μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στην Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή. Από αυτές υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μέσα από τις συγκεκριμένες συνομιλίες αναμένεται οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη και άλλων ατόμων που ενδεχομένως να είχαν στρατολογηθεί από τους δύο Πακιστανούς που έχουν συλληφθεί. Μάλιστα, δεν αποκλείεται - σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ- να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τος Αρχές, για διοικητική απέλαση, και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής . 

Διάλογοι - «φωτιά»

Ενας από τους διαλόγους «φωτιά» του «εγκέφαλου» με τον ένα από τους δύο συλληφθέντες Πακιστανούς σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε το Star, αναφέρει:

  • «Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι. 
  • Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως, μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δυο – τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας. 

Αναζητούσαν οπλισμό

Ο εγκέφαλος της σχεδιαζόμενης επίθεσης στις επαφές που είχε με τους ομοεθνείς του υποστήριζε ότι μετα το τρομοκρατικό χτύπημα θα είχε την δυνατότητα μέσω άλλων μελών της οργάνωσης να τους φυγαδεύσει από την Ελλάδα με τελικό προορισμό την Τεχεράνη.

  • Εγκέφαλος: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.
  • Χαΐντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
  • Εγκέφαλος: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
  • Χαΐντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
  • Εγκέφαλος: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Από τους αναλυτές της ΕΥΠ προκύπτει πως οι δυο συλληφθέντες είναι άτομα τα οποία είναι ικανά για όλα, άκρως επικινδυνά και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς που θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα.