Μενού
katastimata-nyhta
Αγορές, καταστήματα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη μεταμεσονύκτια λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ίδια τροπολογία επέρχονται αλλαγές στις Κυριακές κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλαγές οι οποίες είχαν ζητηθεί και από τους ίδιους τους εμπορικούς συλλόγους.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μπορεί να παρατείνεται μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας με απόφαση του αρμόδιου δημάρχου, έπειτα από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι να διοργανώνουν διάφορες ειδικές εκδηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι λεγόμενες «λευκές νύχτες», εκδηλώσεις που συνήθως διαρκούν μόνο μία βραδιά. Σημειώνεται ότι κανονικά το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι 6 π.μ.-9 μ.μ.

Οσον αφορά τις Κυριακές, επέρχεται η ακόλουθη αλλαγή: αντί τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday, και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Επίσης, ορίζεται ρητώς ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή κατά την οποία διεξάγονται εθνικές εκλογές.