Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκδικάστηκε νωρίτερα, σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης η υπόθεση της γυναικοκτονίας της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην Καβάλα τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δικαστήριο της Κοζάνης επέβαλε στον 55χρονο γυναικοκτόνο ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η 43χρονη Άιντα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στις 5 Μαΐου, στο χωριό Πηγές Καβάλας και, όπως προαναφέρθηκε, μέσα στο φαρμακείο της.

Ο 55χρονος την τράβηξε στο καμαράκι του φαρμακείου, όπου και για τρεισήμισι λεπτά τη στραγγάλισε. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, η δολοφονία της είχε καταγραφεί και σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Ο 55χρονος, που στραγγάλισε τη μητέρα των παιδιών του όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν, και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, παρουσιάστηκε στην απολογία του χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο», είχε πει ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντα, Μανώλης Βονικάκης. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών και η γονική μέριμνα ανατέθηκε στους θείους των μικρών.