Μενού
pakistanoi-tromokates
Οι πακιστανοί τρομοκράτες | Facebook, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους 2 συλληφθέντες Πακιστανούς που φέρονται να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποδέχονται, ωστόσο, την εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου – συναγωγή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να ετοίμαζαν άλλα 4 χτυπήματα σε Αθήνα και Ζάκυνθο, εκτός από το χτύπημα στου Ψυρρή. Από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφήσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, προκύπτει ότι υπήρχε σχέδιο ακόμα και να τοποθετήσουν σακίδιο με εκρηκτικά είτε στην Αθήνα είτε στη Ζάκυνθο, με στόχο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ.

Στις συνομιλίες τους, οι συλληφθέντες φαίνεται πως κάνουν λόγο ακόμα και για «τυφλές αυτοκτονίες» στη νησιωτική Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που είχε ο 27χρονος συλληφθείς Σαγιέντ Χαϊντέρ, ο οποίος έγραφε:

«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και θα είχε τιναχτεί πολύ κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί (στη Ζάκυνθο), θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα, αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες».

Ο 30χρονος αρχηγός με το όνομα Σάνι, είχε αναφερθεί σε επιχειρηματία που φαίνεται να τον παρακολουθούσαν και είχε γράψει σε μήνυμα: «Άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα».

Ο 27χρονος του είχε στείλει φωτογραφία του εντολέα του, με τον επιχειρηματία, για να πάρει την απάντηση: «Οκ, Σαγιέντ, να τραβήξεις κανένα βίντεο να φαίνεται μέσα και να τον παρακολουθούμε. Σε βίντεο να φαίνεται και η πινακίδα του αυτοκινήτου του και το άτομο αυτό καθαρά». Όπως και έγινε τελικά, καθώς κατέγραψαν τον επιχειρηματία που ανέφεραν στις συνομιλίες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.