Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τους τρεις αστυνομικούς, που το μεσημέρι της Τρίτης (5/4) εγκλωβίστηκαν στην Πατησίων, την ώρα που σημειώνονταν επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, με έναν εξ` αυτών να πυροβολεί στον αέρα μετά από επίθεση αγνώστων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει.
Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό. Καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας.
Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης. Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό.
- Σαν σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, η νύχτα που έσβησαν για πάντα τα «κόκκινα φανάρια» της Τρούμπας
- Από τον Μαζωνάκη μέχρι τον Μπονάτσο: Επτά διάσημοι Έλληνες που μας σόκαραν με τον αιφνίδιο θάνατό τους
- Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής - Ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής
- Δημοσκόπηση Prorata: Ο αντίκτυπος Μητσοτάκη, Τσίπρα μετά τη ΔΕΘ - Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.