Μενού
leyki tigris
Λευκή τίγρης | Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
  • Α-
  • Α+

Δυσάρεστα είναι τα νέα για την κατάσταση της μικρής τίγρης, η οποία φέρει το όνομα «Χασίγια» και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και βαριά τραυματισμένη δίπλα από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το Reader.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της «Νέμεσις» (σ.σ. Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι), την κα. Νατάσσα Μπομπολάκη, και ανέφερε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τόσο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και οι 12 κτηνίατροι προτείνουν ότι η μοναδική λύση, δυστυχώς, είναι η ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας του μικρού ζώου είναι μη αναστρέψιμη.

Η κα Μπομπολάκη ανέφερε χαρακτηριστικά τόσο τηλεφωνικώς, όσο και σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι η «Χασίγια» υποφέρει αβάσταχτα. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε επικοινωνία με ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προστασία της άγριας ζωής και της είπαν ότι, πλέον, δε το δέχονται λόγω και της άσχημης κατάστασης στην οποία και βρίσκεται. Πρόσθεσε, όμως, ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με ανάλογους οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες και της ανέφεραν ότι σε περίπτωση που μεταφερθεί το ζώο, υπάρχει μικρή πιθανότητα να σωθεί.

Ωστόσο, όπως είπε η κατάσταση της υγείας της τίγρης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που είναι και θέμα ημερών να πεθάνει από μόνο του. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι το ζωάκι έχει εμφανίσει 33 κατάγματα σε όλο του το κορμάκι, γεγονός που οδήγησε και στην επιβάρυνσή του. «Είναι διαλυμένο σε όλα του», σημείωσε η κα Μπομπολάκη για τη μικρή «Χασίγια», η υπόθεση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν και ασυνείδητοι λαθρέμποροι άγριας ζωής το παράτησαν έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η ανάρτηση της «Νέμεσις»:

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια . Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μποκαρης μας είπε.

"Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος". Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει "χθες".
Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο. Η πρόταση του κ.Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας  η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της ,μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια. Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ ,ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας.

Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής,που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους. Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη,όπως και ο κ.Μποκαρης μόλις μας επιβεβαίωσε αλλά και ο γιατρός μας στη 12 μελή. Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι; Θλιβόμαστε  πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο. Άλλου θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02bTEfr69DwPvAKgE5vhqt4btL3C8gwzudDy4DGLbrLkk7e6JjfBS2ynJw8x3Sgdm6l&id=100089367897641

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.