Αποφράδα μέρα για τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήταν σαν σήμερα το 1967, καθώς τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία που διήρκεσε επτά χρόνια.
Επτά μαύρα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και πολλοί πέθαναν. Μπορεί να έχουν περάσει 56 χρόνια από τότε, ωστόσο επίσημη καταγραφή για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους δεν υπάρχει. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για όσους αρρώστησαν και πέθαναν λόγω των βασανιστηρίων μετά το τέλος της καταραμένης για την ελληνική ιστορία επταετίας.
Το σύντομο χρονικό των γεγονότων τα επτά χρόνια στα οποία η «πόρτα» της μετεμφυλιοπολεμικής «κουτσής» δημοκρατίας (υπήρχαν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων) έκλεισε βίαια με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι:
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
- Σαντορίνη: Η «χρυσή» βιομηχανία των 2.000 γάμων και η ανατροπή με τους τουρίστες που εξαφανίστηκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


