Με μήνυση απάντησε στους ισχυρισμούς της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μάρτυρας διαφοροποιήθηκε από την ανακριτική της κατάθεση.
Η κ. Καρατζά είχε αναφέρει πως επικοινώνησαν μαζί της από το Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή, ενώ στο δικαστήριο υποστήριξε πως η επικοινωνία είχε γίνει πριν την ανακοπή, όπως έχουν καταθέσει και άλλοι γιατροί του Καραμανδανείου.
«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» είπε ο Αλέξης Κούγιας.
Οι ερωτήσεις Κούγια στην παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά
Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτέ ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.
Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.
Κούγιας: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε την Τσωρτζίνα σε εσάς;
Μάρτυρας: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά.
Κούγιας: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;
Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.
Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;
Πρόεδρος: Μην απαντήσετε
Κουγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.
Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.
Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λεει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.
Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η ερώτηση.
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Δημοσκόπηση Interview: Ανέτοιμη η Καρυστιανού για την πολιτική, λέει το 70% των πολιτών
- Τρίκαλα: Τα δύο σενάρια της φονικής έκρηξης και οι καταθέσεις των μαρτύρων
- Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι από τα Ίμια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.