Μενού
city plaza
city plaza | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο «σφυρί» βγαίνει το σπίτι της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου City Plaza στο κέντρο της Αθήνας, με βασική αιτία για το γεγονός να είναι ότι το κατάλυμα, από το οποίο θα μπορούσε να είχε εισοδήματα επί 3 χρόνια μέχρι το 2019, τελούσε υπό κατάληψη.

«Το σπίτι είναι η πρώτη μου κατοικία, ο επισπεύδων είναι ένα fund το οποίο έχει αγοράσει το επισκευαστικό δάνειο που είχα στην τράπεζα και με την κατάληψη ήρθε και έδεσε το πράγμα με την έννοια ότι δεν μπορούσα ούτε να το εκμεταλλευτώ με κάποιο τρόπο, είτε να του πουλήσω, είτε να το νοικιάσω και αν το είχα κάνει, τώρα δε θα χρωστούσα τίποτα», σημείωσε η Αλίκη Παπαχελά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παρά την κατάληψη που σημειώθηκε για τρία χρόνια στο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας, η αξιοποίηση του οποίου θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη στην κα Παπαχελά, εντολή εκκένωσης από την Πολιτεία δεν δόθηκε ποτέ. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι καταληψίες, που είχαν διαμορφώσει τον χώρο σε στέγη διαμονής προσφύγων και μεταναστών, έφυγαν μόνοι τους δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2019.

«Η ΕΥΔΑΠ έχει φτάσει πάνω από 230.000 ευρώ. Συναντήθηκα με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας και μου είπε ότι κάποιος πρέπει να τα πληρώσει αυτά τα χρήματα», συμπλήρωσε. Είπε, μάλιστα, ότι τους είχε στείλει εκ νέου εξώδικο για το θέμα, καθώς ήθελαν να κάνουν έξωση στο ξενοδοχείο. «Δεν είχα κάνει εγώ την κατανάλωση, ήταν υπό κατάληψη. Ο ΕΝΦΙΑ μαζί με την εφορία έφτασαν στο μισό εκατομμύριο», είπε σχετικά με το τι χρωστάει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η μόνη δικαίωση για την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταδίκασε το ελληνικό κράτος να πληρώσει την κα Παπαχελά το ποσό των 312.000 ευρώ, καθώς δεν κατάφερε να διασφαλίσει το θεμελιώδες δικαίωμά της προστασίας της ιδιοκτησίας. Ωστόσο, από αυτά τα χρήματα έχει πάρει μόνο τα 12.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.