Μενού
louloudia
Λουλούδια τον Μάη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η «1η Μαιου δεν είναι αργία είναι απεργία», πριν γίνει απεργία, ωστόσο, η συγκεκριμένη ημέρα ήταν πάντα μια ημέρα γιορτής, με τους ανθρώπους να γιορτάζουν την άνοιξη και την αναζωογόνηση της φύσης. Την «Ανάστασή» της.

Από εκείνη την εποχή πολλά είναι τα έθιμα που έχουν διατηρηθεί μέχρι και στις ημέρες μας. Ένα από αυτά είναι, προφανέστατα, η μαζική έξοδος των ανθρώπων στη φύση προκειμένου να μαζέψουν λουλούδια με τα οποία στη συνέχεια θα δημιουργήσουν στεφάνια που θα στολίσουν τις εισόδους των σπιτιών τους. Και ακριβώς σε αυτό το έθιμο έχει τις ρίζες της και μια από τις πιο «διάσημες» φράσεις της πρωτομαγιάς.

Η ερώτηση που γίνεται πάντα και ακούμε συνήθως την επόμενη ημέρα, είναι «έπιασες τον Μάη;». Και επειδή, μεταξύ μας τώρα, είναι δύσκολο κάποιος να... πιάσει έναν μήνα, είναι σαφές πως το νόημα της φράσης είναι αλληγορικό. Στην ουσία δηλαδή, σε ρωτούν αν πήγες κάποια εκδρομή στη φύση, αν μάζεψες λουλούδια, αν χάρηκες, αν έπαιξες και το κυριότερο αν υποδέχτηκες την άνοιξη και την αναζωογόνηση της φύσης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA