Μενού
karaibaz
Δολοφονία Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο πρόσωπο που «υπέγραψε» το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής αναζητώντας παράλληλα στοιχεία και για τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Στόχος τους να έχουν στα χέρια τους το προανακριτικό υλικό που χρειάζονται για να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί ο κύκλος των συλλήψεων δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδείξεις που έχουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής τους οδηγούν σε ποινικό που βρίσκεται στις φυλακές ως προς τον άνθρωπο που έδωσε την «εντολή» για τη δολοφονία. Εν τω μεταξύ τα δυο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή και πιθανολογείται ότι θα τηρήσουν τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα ότι δεν έχουν κάποια σχέση με την υπόθεση.

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε η Αθανασία Σταυρή δικηγόρος των δυο συλληφθέντων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προσθέτοντας ότι: «Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής».

Το κίνητρο της δολοφονίας

Από την πλευρά της η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε μιλώντας στο Live News πως όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά ενώ ως προς το κίνητρο ανέφερε πως ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας. Ως προς τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων στην υπόθεση εξετάζουν διάφορα σενάρια και ένα εξ αυτών είναι να υπήρχε ένα τρίτο άτομο το οποίο βρέθηκε στο δίκυκλο στη θέση των εκτελεστών με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αστυνομικών.

Επιπροσθέτως όπως αναφέρθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και μια ακόμη εταιρεία καθαρισμού – βιτρίνα για την οποία φέρεται να είναι υπεύθυνη η σύντροφος ενός εκ των δυο αδελφών. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προφίλ στο facebook και μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να έχουν γίνει πολλές ύποπτες συνομιλίες. Επίσης όπως πως αναφέρουν πληροφορίες του Open, ο 40χρονος κατηγορούμενος εξαφάνισε το κινητό του τηλέφωνο λίγο πριν συλληφθεί. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το κινητό του, καθώς φρόντισε να το εξαφανίσει. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι είχε ενημερωθεί πρώτα για τη σύλληψη του αδερφού του και αμέσως μετά όταν έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας για τη δική του σύλληψη, φαίνεται πως φρόντισε να το εξαφανίσει. στο σημείο που διαμένει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA