Μενού
karaibaz
Δολοφονία Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή επιβαρυντική κίνηση προχώρησε ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ λίγα λεπτά πριν συλληφθεί από τις Αρχές την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Open, ο κατηγορούμενος εξαφάνισε το κινητό του τηλέφωνο λίγο πριν συλληφθεί, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σοβαρή τη θέση του ενόψει και της απολογίας του την ερχόμενη Τετάρτη (3/5).  Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το κινητό του, καθώς φρόντισε να το εξαφανίσει.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι είχε ενημερωθεί πρώτα για τη σύλληψη του αδερφού του και αμέσως μετά όταν έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας για τη δική του σύλληψη, φαίνεται πως φρόντισε να το εξαφανίσει στο σημείο που διαμένει.

Ο 40χρονος αναμένεται να «τραβήξει τα βλέμματα» και των ερευνών της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, έρευνα που διατάχθηκε από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπάρχουν στοιχεία στα περιουσιακά στοιχεία του άνδρα, τα οποία και προβληματίζουν τις Αρχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσε και οι επιχειρήσεις που διατηρούσε -μέσω συγγενικών του προσώπων-, όπως ήταν βενζινάδικα και καταστήματα σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως είναι η Σαντορίνη

Η νέα καταγγελία σε βάρος του

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τα δύο αδέρφια, που εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς είχε γίνει καταγγελία σε βάρος τους και για εκτέλεση ενός πυγμάχου στο Γαλάτσι τον Αύγουστο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τον Αύγουστο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ, η ασφάλεια Αττικής δέχτηκε μια κλήση όπου ένα άτομο ανέφερε  ότι υπάρχει μια ομάδα δολοφόνων ενώ κατονόμασε τους 4 από τους 5 που έχει διαπιστωθεί ότι συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία για την δολοφονία Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την κλήση οι 4 επρόκειτο να σκοτώσουν τον πυγμάχο κάτι και που συνέβη τον Αύγουστο του ίδιου έτους. «Θα τελειώσουν τον Κοντογιώργη είναι θέμα χρόνου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις Αρχές, οι οποίες και δεν έλαβαν ποτέ σοβαρά την καταγγελία του.

Φαίνεται πως αιτία για την εκτέλεση του πυγμάχου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν μια ανθρωποκτονία στη Μεταμόρφωση έξω από μια καντίνα. Φαίνεται ότι αυτή η καταγγελία και η δικογραφία να είχε παραπέσει και να μην είχε τύχει εκμετάλλευσης.

Σημειώνεται ότι ελέγχεται η συμμετοχή αυτών των δυο και άλλων σε άλλες 4 δικογραφίες, ενώ ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία, πήρε εκ νέου τις Αρχές για να τις ενημερώσει πως επρόκειτο να γίνει χτύπημα σε βάρος του πυγμάχου, καθώς οι εκτελεστές είχαν βρει «καθαρά όπλα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA