Μενού
dolofonia karaivaz
Το σημείο της δολοφονίας το Γιώργου Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να αντικρούσουν τις κατηγορίες. 

Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν ενώπιον του 30ου ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται, μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν, να κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού. 

Πώς θα αντικρούσουν τις κατηγορίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξουν πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς ενώ για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή θα ισχυριστούν πως τις ημέρες εκείνες με το βαν μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών.

Για να ενισχύσουν τη θέση αυτή θα πουν ότι διατηρούν ένα ημερολόγιο με τη συγκεκριμένη διαδικασία ενώ υπάρχουν και μηνύματα με ορισμένους υπαλλήλους της εταιρείας για τη διανομή των φυλλαδίων.

Αναφορικά με την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» αναμένεται να πουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο φορτηγό που είχε αποκτήσει η εταιρεία. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η δικογραφία

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της.

Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα». 

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους.

Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που "γαζώθηκε" ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA