Μενού
giorgos-karaibaz
Γιώργος Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τα δύο αδέρφια αναμένεται να ισχυριστούν ενώπιον του ανακριτή πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με την εκτέλεση του δημοσιογράφου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξουν πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς ενώ για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή θα ισχυριστούν πως τις ημέρες εκείνες με το βαν μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών.

Για να ενισχύσουν τη θέση αυτή θα πουν ότι διατηρούν ένα ημερολόγιο με τη συγκεκριμένη διαδικασία ενώ υπάρχουν και μηνύματα με ορισμένους υπαλλήλους της εταιρείας για τη διανομή των φυλλαδίων.

Η ανάρτηση στο Facebook και το φορτηγό

Αναφορικά με την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» αναμένεται να πουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο φορτηγό που είχε αποκτήσει η εταιρεία. Από την πλευρά της η μητέρα του 40χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ, ισχυρίστηκε στο MEGA πως πρόκειται για παρεξήγηση και ότι η οικογένειά της δεν έχει καμία σχέση.

«Αυτή είναι η δουλειά μας κορίτσι μου, συνεργείο καθαρισμού. Αν παίρναμε πολλά λεφτά θα ήμασταν εδώ και θα χρωστάγαμε; Θα μετράγαμε τα πεντοδίφραγκα που θα πάρουμε από τις πολυκατοικίες για να πληρώσουμε; Τα παιδιά μου πήγαν στον Καραϊβάζ; Από πού κι ως πού; Ας ψάξουν αλλού» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς δίνουμε πολλά προσπέκτους. Μας παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, 24 ώρες το 24ωρο τα αμάξια δούλευαν αυτά. Γιατί είδαν το βανάκι, το βανάκι μπορεί να είναι αύριο στην Κόρινθο. Θα μαθευτεί η αλήθεια. Τα παιδιά μου, θα λάμψει η αλήθεια και από εκεί και πέρα δεν πειράζει, εμείς μαζεύουμε δραχμή - δραχμή για να πληρώνουμε δικηγόρο. Ας τελειώσουν. Εγώ είμαι 70 χρονών, το ξέρεις; Και δουλεύω. Ο ένας μου, ο μεγάλος μου, έχει τέσσερα παιδιά. Μας καταστρέφουν, που τώρα ξεκινήσαμε σαν άνθρωποι; Έχουμε δάνεια σπιτιού. Θα μας τα δώσουν; Μας καταστρέψανε τη δουλειά».

Γιώργος Καραϊβάζ: Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ 

Στο μεταξύ, η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ισχυρίζεται πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ το διάστημα των ετών 2016 – 2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν μόνο τρεις από αυτούς να παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής», είπε η Ρόη Παυλέα. 

Αρχικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε περίπου 30 άτομα για υπόθεση της Greek Mafia, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε να συνεχιστεί η παρακολούθηση τριών μόνο ατόμων, ενός πρώην αστυνομικού, ενός ποινικού και του Γιώργου Καραϊβάζ. «Και οι τρεις είναι πλέον νεκροί», τόνισε η δικηγόρος.

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν περίπου 10.000 συνομιλίες, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές να ερευνήσουν τον λόγο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, αλλά και γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες. «Στη δικογραφία της υπόθεσης της Greek Mafia έχουν αθωωθεί όλοι οι αστυνομικοί», τόνισε η δικηγόρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA