Μενού
karaivaz dolofonia2
Το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

«Τα παιδιά μου δεν είναι φονιάδες, να σκοτώνουν τον κάθε άνθρωπο. Και δεύτερον τα παιδιά μου δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν το ψωμί των παιδιών τους. Ο ένας έχει 4 παιδιά. Ο άλλος έχει 2». Αυτό σημειώνει η μητέρα των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Την ίδια ώρα, εξηγεί το τι εννοούσε όταν συνομιλούσε με τον 40χρονο γιο της, ενώ εκείνος φέρεται να προσπαθούσε να «χτίσει» άλλοθι για την παρουσία του στον Άλιμο.

«Τα παιδιά μου είναι πολύ καλά. Το παιδί μου το μεγάλο είναι "ακέραιος", δεν μπορεί να πει κανένας κάτι, ο μικρός το ίδιο. Ο μικρός έχει πόνο στην ψυχή του, για τον άλλον άνθρωπο πονάει», αναφέρει η γυναίκα, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» του Alpha. «Μαμά μη στενοχωριέσαι, εμείς δεν είμαστε φονιάδες», λέει η ηλικιωμένη να της είπαν. 

Η μητέρα του 40χρονου και του 48χρονου συνεχίζει: «Τα παιδιά μου δεν είναι φονιάδες, να σκοτώνουν τον κάθε άνθρωπο. Και δεύτερον τα παιδιά μου δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν το ψωμί των παιδιών τους. Ο ένας έχει 4 παιδιά. Ο άλλος έχει 2». «Πού τα βρήκανε, τι λένε δεν μπορώ να καταλάβω», λέει ακόμα η ηλικιωμένη. 

«Ο μεγάλος τώρα ξεκίνησε, πριν λίγο καιρό και κοιτάει να ανεβάσει. 4 παιδιά έχει», αναφέρει ακόμα. Επιπλέον επισημαίνει: «Τι ποσά. Αν είναι δυνατόν. Έλεος. Ποιος τα δίνει αυτά τα λεφτά. Και  που τα 'χουμε αυτά τα λεφτά».

«Βεβαίως και δουλεύω. Και θα με είχανε τα παιδιά μου, 70 χρονών γυναίκα, ας έρθουν να με δούνε πώς είμαι που δεν μπορώ να περπατήσω, να βοηθάω και τα παιδιά μου, να βοηθιόμαστε όλοι μαζί», τονίζει παράλληλα η μητέρα των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Η επίμαχη συνομιλία και το άλλοθι

Σχετικά με την επίμαχη συνομιλία, κατά την οποία ο 40χρονος προσπαθούσε να «χτίσει» άλλοθι, η μητέρα του αναφέρει ότι μιλούσαν για τον καθαρισμό και τη δουλειά στον Άλιμο που είναι μακρινή περιοχή από την έδρα της εταιρείας τους. «Για τον καθαρισμό (σ.σ μιλούσαμε). Με συμφέρει εμένα να πάω με το αμάξι, μια γυναίκα 69 χρονών, 70, να πηγαίνω Γλυφάδα, Άλιμο;», λέει η ίδια.

Ακόμα συνεχίζει: «Για το συνεργείο καθαρισμού. Εγώ δεν μπορώ μόνη μου και γι' αυτό του είπα κιόλας αν πάρουμε από εκεί τελικά, να πάρουμε 10, 15, 20 δουλειές». «Να πάω εγώ και να πάρουμε και έναν οδηγό. Για το συνεργείο. Το άλλο μου παιδί έχει αποφράξεις - απολυμάνσεις», λέει η μητέρα του κατηγορούμενου.

Η ίδια συμπληρώνει: «Το αυτοκίνητο αυτό κάνει αποφράξεις, απολυμάνσεις. Δεν έχει καμιά δουλειά το αυτοκίνητο αυτό, ο καθαρισμός, με τις αποφράξεις και τις απολυμάνσεις. Αυτό το αυτοκίνητο δεν πάει μόνο εκεί. Πάει παντού».

Η επίμαχη συνομιλία: 

 • Κατηγορούμενος: Είχαμε επιχειρήσει να ανοιχτούμε εκεί. Ο (...) είχε πάρει δουλειές. Εγώ δεν έχω πάρει εκεί. Το να πάω εκεί για μια δουλειά, όμως εκεί δεν λέει. 
 • Μητέρα: Δεν μας συμφέρει εμάς.
 • Κατηγορούμενος: Μοιράζουμε φυλλάδια συνεχόμενα με τον (...) συνεχόμενα.
 • Μητέρα: Να πάω εγώ εκεί κάτω παιδί μου το αμάξι. Κατάλαβες;
 • Κατηγορούμενος: Μα ο (...) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που είμασταν μαζί.
 • Μητέρα: Στον Άλιμο;
 • Κατηγορούμενος: Ναι
 • Μητέρα: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά.
 • Κατηγορούμενος: Εγώ ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μού λες ρε.
 • Μητέρα: Άλλο είναι μέσα στο ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν είναι από... Στον Άλιμο δεν έχει
 • Κατηγορούμενος: Και από φυλλάδια έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί

«Έχω πάθει σοκ», λέει η συνεργάτιδα του 48χρονου

Την ίδια ώρα, στενή συνεργάτιδα του 48χρονου κατηγορούμενου δηλώνει σοκαρισμένη για τη σύλληψή του: «Εγώ έχω πάθει ένα σοκ. Αισθάνομαι ότι έχει γκρεμιστεί η ζωή μας, όχι μόνο των ανθρώπων αυτών που κατηγορούνται, όχι του εργοδότη μας, αλλά και των υπολοίπων 10 οικογενειών που εργάζονται εκεί».

«Η μισή Νίκαια, ο μισός Κορυδαλλός και το μισό Κερατσίνι κλαίει. Μάς παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και μάς λένε "πού πάνε να μπλέξουνε τον..."», λέει η ίδια και συνεχίζει: «Επειδή ήμουν εγώ μέσα στο γραφείο και έβλεπα, δυσκολευόμασταν να μαζέψουμε τα χρήματα κάθε τέλος του μήνα για να μπορέσουμε να πληρώσουμε υποχρεώσεις. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει οφειλές».

Αναφορικά με τις δραστηριότητες των κατηγορουμένων στον Άλιμο, η γυναίκα αναφέρει: «Εγώ το θυμάμαι ότι μοιράζανε φυλλάδια, στο Φάληρο, στον Άλιμο, είχαμε κάνει διαφημίσεις». «Δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά σίγουρα για να είναι το βαν εκεί για αυτό θα ήταν. Ή έχει πάει για προσφορά ή έχει πάει για να μοιράσουνε φυλλάδια ή υπήρχε ένα γυμναστήριο εκεί πέρα που τότε δουλευόταν».

Ακόμα, συμπληρώνει: «Πέρναγε από αυτές τις οδούς. Από αυτή την οδό που βλέπουμε το φορτηγάκι, να συμπορεύεται με τη μηχανή, πηγαίνανε σε αυτό το γυμναστήριο να το καθαρίσουν περνάγαν από αυτό το δρόμο πάντα».

Για τη σύλληψη του 48χρονου η συνεργάτιδά του λέει: «Ήμουν εκεί. Εγώ θα έβγαινα για εξωτερικές δουλειές και εκείνος μού είπε: "πάω να κοιμηθώ κανένα 2ωρο κι άμα τελειώσεις νωρίς - γιατί θα το έκανα με τον σύζυγό μου, τις εξωτερικές δουλειές - να πιούμε κανέναν καφέ", γιατί το συνηθίζαμε, το κάναμε συχνά. Βγήκε έξω και μετά από 2 λεπτά είδα κάποιους στην πόρτα, άνοιξα και μού λέει: "τα κλειδιά του..., τον πάμε στη ΓΑΔΑ, εκεί θα είναι" κι έφυγε, δεν πρόλαβα να ρωτήσω εγκαίρως, μού κόπηκε η φωνή. Δεν μποούσα να καταλάβω τι έχει γίνει, όταν έφυγε αισθάνηθηκα το κεφάλι μου να βουίζει. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω κάποιον από τους δικούς μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA