Μενού
pispirigkoy
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέες αιχμές για τη συμπεριφορά και την αδιαφορία της κατηγορούμενης -για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας- μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε μία γυναίκα που την περιέγραψε.

«Τυπική, τυπική. Διεκπεραιωτική για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα. Δεν άλλαξε ποτέ ένα πάμπερς στο παιδί της, δεν έκανε τίποτα, τίποτα. Όπως σας το λέω. Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα!», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα μιλώντας στο Mega.

Δεν πρόκειται για μία οποιαδήποτε καταγγελία, καθώς ο ρόλος της κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας ήταν αρκετά σημαντικός, καθώς ως νοσηλεύτρια, έζησε από πρώτο χέρι την πολύμηνη νοσηλεία του 9χρονου κοριτσιού.

Ήταν εκεί όταν η 9χρονη διακομίστηκε την 11η Απρίλιου στην εντατική του Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τη μεγάλη ανακοπή. «Δε θα ξεχάσω τα λόγια του Χασαπόπουλου στον Ηλιάδη: «Ανδρέα, σου παραδίδω το παιδί αυτό. Είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν εκεί στη σχεδόν τρίμηνη νοσηλεία της στο Ρίο, παρακολουθώντας βήμα-βήμα τη σταδιακή της πρόοδο. «Την χτενίζαμε, της κάναμε κοτσιδάκια και μας γελούσε συνειδητά. Σαν να αναγνωρίζει τα πρόσωπα μας», περιγράφει. Κι ήταν εκεί μόλις λίγα 24ωρα πριν πεθάνει και το τελευταίο παιδί της οικογένειας.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η κατάθεση αυτή κρίνεται βαρύνουσας σημασίας και αυτό γιατί πρόκειται για μια γυναίκα, που ζούσε σε καθημερινή βάση τόσο το παιδί όσο και τη μητέρα.

«Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε και εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω. Είχε τυπικές σχέσεις το προσωπικό μαζί της», σημειώνει.

«Την βόλευε η ΜΕΘ για να γυρνάει ο Μάνος»

Η έμπειρη νοσηλεύτρια ξεκαθαρίζει πως το παιδί αυτό εντός της εντατικής δεν παρουσίασε ποτέ κανένα επεισόδιο. Αντιθέτως, όλα τα επεισόδια ήταν αναφερόμενα, με την μητέρα να διατείνεται πως το παιδί παθαίνει ανακοπές και τους γιατρούς να απαντούν πως δεν βλέπουν κάτι τέτοιο.

«Το παιδί δεν χρειαζόταν, σύμφωνα με αυτό που βλέπαμε και με αυτό που ενημέρωναν οι γιατροί της παιδιατρικής τους γιατρούς της ΜΕΘ, να μπει στην εντατική, δεν ήταν για ΜΕΘ», σημειώνει η ίδια.

«Η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ, πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική την παιδιατρική», επισημαίνει παράλληλα.

«Μόλις μπήκε ΜΕΘ ο Μάνος ήρθε κατευθείαν»

Το σίγουρο είναι ότι η Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή ήταν ένα παιδί με αυξημένες ανάγκες και επιβεβλημένη την 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση, για όποιον την αναλάμβανε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Η Τζωρτζίνα χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Καταλαβαίνετε πια ότι αφού είχε φύγει και ο Μάνος από το σπίτι, όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτήν. Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη. Εξαρτημένο πλήρως από τη μητέρα του πια, από όποιον το φρόντιζε», εξηγεί η νοσηλεύτρια.

Όταν μπήκε η Τζωρτζίνα για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του ’22, υπήρχαν και πάλι σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού, με τον Μάνο Δασκαλάκη να έχει ήδη φύγει από το σπίτι.

«Αρχικά στα πρώτα επεισόδια, δηλαδή γύρω στις 17 που ήρθε, ήθελε να έρθει σε εμάς απ’ ό,τι είπε, για να έρθει ο Μάνος από την Αθήνα – το είπε αυτό το πράγμα, ήταν στην Αθήνα ο Μάνος. ‘Είμαι μόνη μου’, ‘Δεν μπορώ’, ‘Πρέπει να ‘ρθει και ο Μάνος από την Αθήνα’, ‘Δεν μπορώ όλη μέρα μόνη μου στο νοσοκομείο’, γιατί στην παιδιατρική ήταν η ίδια όλη μέρα μαζί με το παιδί της, ενώ στη ΜΕΘ δεν χρειαζόταν να είναι κανείς.

Βέβαια στις 17 Γενάρη που μπήκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ, ο Μάνος ήρθε απευθείας από την Αθήνα. Υπήρχε μία ένταση στο ζευγάρι, αυτό βλέπαμε και έξω που ήταν στον διάδρομο του νοσοκομείου, υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, δεν ήταν δηλαδή όπως ήταν το καλοκαίρι», περιγράφει χαρακτηριστικά.

Η μικρή Τζωρτζίνα θα μεταφερθεί στις 26 Ιανουαρίου για τελευταία φορά στο Αγλαΐα Κυριακού. Τρεις μέρες μετά, μεσημέρι Σαββάτου, θα καταλήξει στο κρεβάτι του νοσοκομείου στα εννέα της χρόνια, ακολουθώντας το «δρόμο» της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Ηλιάδης θα προσκομίσει στο δικαστήριο έξι βίντεο

Δικαστικές εξελίξεις αναμένονται στις επόμενες συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης αναμένεται να προσκομίσει στο δικαστήριο έξι βίντεο με τη 9χρονη μέσα από τη ΜΕΘ, προκειμένου να αποδείξει ότι το παιδί δεν ήταν φυτό.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την απορία του αν έχει το δικαίωμα να βγάζει οπτικό υλικό. «Έχετε δικαίωμα να βγάζετε φωτός και μάλιστα τις φωτογραφίες να τις βάζετε στην βιβλιογραφία» ήταν τα λόγια του Αλέξη Κούγια.

Ο εντατικολόγος από την πλευρά του εξήγησε: «Το πρώτο βίντεο δείχνει ένα παιδί που έχει δυναμική, χαμογελάει και γελάει και έχει μια στοιχειώδη κίνηση, όχι ακούσια αλλά εκούσια. Το δεύτερο βίντεο είναι από την φάση της φυσικοθεραπείας. Το τρίτο βίντεο -και το θεωρώ πολύ σημαντικό- είναι που ζήτησα εγώ από την μητέρα βίντεο που να δείχνει αν υπάρχει καταγραφή επιληπτικής κατάστασης. Δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγραφή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.