Μενού
kifisos
Κηφισός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου που θα σηματοδοτήσει την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου της Αθήνας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Ειδικά για την λεωφόρο Κηφισού υπάρχει ένα έργο το οποίο προσωπικά το πιστεύω πολύ και αυτό είναι ουσιαστικά η παράκαμψη της Αθήνας, ο δρόμος από την Ελευσίνα έως την Υλίκη. Είναι ένα έργο το οποίο το εξετάζουμε, πρέπει να το ωριμάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

«Και προφανώς θα πρέπει να δούμε και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης. Αλλά σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα στον Κηφισό εάν τα λεωφορεία τα οποία έρχονται, ας πούμε, από την Πάτρα και θέλουν να πάνε προς τη βόρεια Ελλάδα, δεν έμπαιναν καθόλου στην Αθήνα και μπορούσαν να παρακάμψουν το λεκανοπέδιο με αυτό τον τρόπο» συμπλήρωσε. 

Ο αυτοκινητόδρομος για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός 

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη βάσει παλαιότερου σχεδιασμού θα ένωνε τον ΑΘΕ (αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Αθήνα με τους Ευζώνους μέσω Θεσσαλονίκης) με την Αθηνών-Πατρών, παρακάμπτοντας το οδικό δίκτυο της Αθήνας. Ο σχεδιασμός προέβλεπε πως θα ξεκινούσε από την Υλίκη, σε κόμβο με τον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ και θα τελείωνε στον Άγιο Λουκά, σε κόμβο με την Αττική Οδό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA