Μενού
astynomia
Ελληνική Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Άνθρακας ο θησαυρός» για τον δράστη που αφαίρεσε δυο βαλίτσες με διαβατήρια χθες το μεσημέρι στην Καλλιθέα μέσα από όχημα εταιρείας ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος υποστήριξε πως το περιστατικό συνέβη ενώ εκείνη σταμάτησε προσωρινά για να κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Κατά την προσωρινή στάση άγνωστο άτομο άνοιξε την πόρτα του οχήματος και αφαίρεσε δυο από τις τρεις βαλίτσες που περιείχαν διαβατήρια που είχαν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που προορίζονταν για τρία Τμήματα Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα όταν έγινε γνωστή η υπόθεση έγινε ακύρωση των κλεμμένων διαβατηρίων και έτσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν μπορούν να πωληθούν στη «μαύρη αγορά» ενώ όσοι είχαν κάνει αίτηση για την έκδοση τους θα πρέπει να περιμένουν για να εκδοθούν νέα διαβατήρια με τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι βαλίτσες περιείχαν 81 διαβατήρια και προορίζονταν για παράδοση σε Τμήματα Διαβατηρίων. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, το έργο της παροχής υπηρεσιών ασφαλούς ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων αναλαμβάνει ανάδοχη εταιρεία βάσει διαγωνισμού. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για τον δράστη μέσα από κάμερες ασφαλείας στο σημείο όπου βρισκόταν το όχημα της εταιρείας ταχυμεταφορών και εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που αφαίρεσε τις βαλίτσες να μη γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο τους.

Υπενθυμίζεται πως οι διωκτικές Αρχές κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκονται σε επιφυλακή στα σημεία εξόδου της χώρας όπως στα αεροδρόμια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθώς τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη κίνηση και με πλαστά διαβατήρια να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης στους ίδιους προορισμούς όπως σε Μύκονο και Σαντορίνη σπείρες βάζουν στο «στόχαστρο» τους τουρίστες από τους οποίους αρπάζουν τα διαβατήρια τους τα οποία καταλήγουν στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Μάλιστα τα διαβατήρια τα δίνουν, πάντα έναντι αμοιβής, σε υποψήφιους αγοραστές αφού πρώτα ελέγξουν ότι τα στοιχεία και οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να ταιριάξουν με αυτά των ενδιαφερομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.