Μενού
moria
ΚΥΤ Μόριας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μαστρογιάννης, σύμφωνα με την  ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, φέρεται τους τελευταίους μήνες να έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Πρόκειται για τον άνθρωπό που είχε αναλάβει την προεδρία στο χωριό του σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όξυνσης του προσφυγικού. Το ότι στο χωριό δημιουργήθηκε το ΚΥΤ της Μόριας που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες μέχρι και 23.000 ανθρώπους το 2020, δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα, στην τοπική κοινότητα.

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς πάλεψε να μην λειτουργήσει εκ νέου καμία δομή προσφύγων στην περιοχή και ήταν εκείνος που πρότεινε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, να δοθεί η έκταση για την κατασκευή σχολείων και συγκεκριμένα του Μουσικού σχολείου που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια στεγαστικό πρόβλημα.

Επιπλέον, με την αρχαιολόγο Αγλαΐα Αρχονίδιου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και τους συλλόγους του χωριού κατέβαλαν προσπάθειες να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής της Μόριας και του αρχαίου υδραγωγείου, προκειμένου να μην ταυτίζεται η μνήμη του κολαστηρίου του ΚΥΤ της Μόριας με το χωριό.

Τη λύπη της εξέφρασε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μόριας Μαριάνθη Μακρή σημειώνοντας ότι «ήταν εκείνος που έτρεχε για τα πάντα στο χωριό, πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού. Ήταν όμως πάντα δίπλα στο χωριό και στον πολιτιστικό μας σύλλογο σε όποια προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης της Μόριας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA