Μενού
sholeio - sxoleio
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση μίας δασκάλας δημοτικού σχολείου της Αθήνας, η οποία έβαλε σε μαθητές να δουν μία αμφιλεγόμενη ταινία. «Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς» αποκαλύπτει ο δικηγόρος μίας εκ των οικογενειών των ανήλικων που έφερε στο «φως» το τι είχε συμβεί στη σχολική αίθουσα.

Η εκπαιδευτικός με δική της πρωτοβουλία έβαλε στους 10χρονους μαθητές να δουν την ταινία «Αγόρια στο ντους» (Shower Boys). Η εν λόγω ταινία περιείχε και μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί. Διαρκεί εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (25/4), η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», το παιδί της οικογένειας που μίλησε στους γονείς του για τη συγκεκριμένη ταινία «αρρώστησε» μετά την προβολή της. 

Μάλιστα, οι γονείς έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και ζητούν «να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα». Πριν από το εξώδικο υπήρχαν προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς και ο διευθυντής έκανε συστάσεις για να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Δικηγόρος της οικογένειας: «Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή που έχει στείλει το εξώδικο, Χάρης Κατσιβαρδάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA όπου και επισήμανε: «Το συμβάν έλαβε χώρα όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς. Και οι γονείς, που τυγχάνει να είναι αμφότεροι εκπαιδευτικοί ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και η μητέρα είναι φιλόλογος, διαπίστωσαν αυτή την κατάσταση, η οποία ήταν διαφορετική από τη συνηθισμένη».

«Το παιδί ρωτήθηκε από τους γονείς και απάντησε ότι η δασκάλα τους έδειξε την ταινία και σοκαρίστηκαν βλέποντας τα ανήλικα παιδιά στο ντους με αυτό το περιεχόμενο. Όταν οι γονείς ρώτησαν το παιδί ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ταινίας που προβλήθηκε αυτή η ταινία στην Δ' Δημοτικού, η δασκάλα απάντησε στα παιδιά ότι ο εκπαιδευτικός είναι φασίστας» σημείωσε.

Ερωτώμενος ο κ. Κατσιβαρδάς γιατί οι γονείς προσέλαβαν δικηγόρο απάντησε: «Ο δικηγόρος είναι για να προστατέψει την έννομη τάξη και να διαχωρίσει το τι επιτρέπει το Σύνταγμα και ο νόμος από την εκάστοτε μορφή προπαγάνδας ή προσπάθεια υποκειμενοποίησης κάποιων αντιλήψεων. Αυτό που εμείς νομικά ζητούμε είναι να απαντηθεί ειδικά και εμπεριστατωμένα από το υπουργείο Παιδείας αν έχει εγκριθεί αυτή η ταινία και δεύτερον να ελεγχθεί πειθαρχικά αυτή η δασκάλα».

«Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας, είτε ήταν ετεροφυλοφιλικό είτε ήταν ομοφυλοφιλικό το περιεχόμενο, η αντίδραση των γονέων θα ήταν η ίδια και ζητούμε δια του εξωδίκου να μας απαντήσει το υπουργείο» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.