Μενού
alieutiko
Τουρκικό αλιευτικό | @OPEN
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις υπήρχαν μετά τις εικόνες των τουρκικών αλιευτικών που έριξαν δίχτυα και σήκωσαν τη σημαία τους κοντά στις ακτές των Κυθήρων.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν υποτιθέμενη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, το Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε συγκεκριμένες διευκρινήσεις: 

Όπως αναφέρει το υπουργείο κατά το μήνα Μάιο διέρχονται το Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο, τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα. Αυτά έλκουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο.

Τα εν λόγω ρυμουλκά, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ECCAT και μεταβαίνουν στην Κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο.

Αυτό θα αλιευθεί από αδειοδοτημένα ΓΡΙ-ΓΡΙ. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου θα διέλθουν πάλι το Αιγαίο προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.