Μενού
taberna-paralia
(Φωτογραφία αρχείου) | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από μαγαζί στην Κάρπαθο όπου δείχνει αν μη τι άλλο κακοποίηση ζώων, ενώ πολίτες έχουν προχωρήσει και σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία που έχει αναλάβει το θέμα. Στο βίντεο που προέρχεται από story στο Instagram φαίνεται η κουζίνα ενός καταστήματος -φαίνεται μάλιστα και η επωνυμία του- όπου εκείνοι που μαγειρεύουν φέρονται να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια!

Συγκεκριμένα, ρίχνουν τα ψάρια στο αλεύρι ενώ εκείνα φαίνεται πως είναι ζωντανά και στη συνέχεια τα τοποθετούν στο καυτό λάδι με εκείνα να σπαρταρούν και οι μάγειρες να τα πιέζουν πάνω από τη φωτιά ώστε να μην κουνιούνται. Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι τα σχόλια που γίνονται κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου βίντεο, με τους μάγειρες να μιλούν για «φρέσκα ψάρια»...

Όπως σημειώνουν τα karpathiakanea «video, που δείχνει να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και υπάρχει καταγγελία που ήδη ερευνά η Αστυνομία της Καρπάθου. Μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου».

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν αναδείξει το θέμα, με τη «Νέμεσις» την Πανελλήνια Οργάνωση για το περιβάλλον, τα ζώα και την κατάργηση του κυνηγιού, να αναφέρει σε μήνυμα της πως: «Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε που υπάγεται(έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου». Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση με το βίντεο.

Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές με πολίτες να επισκέπτονται πλατφόρμες και να σχολιάζουν αρνητικά το συγκεκριμένο κατάστημα. Μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες, η tripadvisor «κλείδωσε» τα σχόλια και ανέφερε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μήνυμα που σημείωσε πως «Λόγω ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και προκάλεσε μεγάλο αριθμό υποβολής κριτικών οι οποίες δεν περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, διακόψαμε προσωρινά τη δημοσίευση νέων κριτικών γι αυτή την καταχώριση».

tripadvisor
google

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.