Μενού
Giatros
Γιατρός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία έγγραφη καταγγελία γονιών, που αφορά στον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία και είχε γίνει το 2021, ήρθε στο φως της δημοσιότητας δύο χρόνια μετά. Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει βρεθεί ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός, οι πλημμελείς ενέργειες του οποίου, ευθύνονται για την τραγική κατάληξη των παιδιών. 

Την υπόθεση φέρεται να έχει αναλάβει, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega, τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η ελληνική δικαιοσύνη η έρευνα των οποίων αναμένεται να συνεχιστεί σε 4 βασικούς άξονες

Πώς αναμένεται να μοιραστεί η έρευνα

Η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών αναμένεται να μοιραστεί σε συγκεκριμένους φορείς. Συγκεκριμένα, τμήμα της έρευνας φέρεται να πραγματοποιείται από αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, ενώ άλλο κομμάτι της από το Τμήμα Ασφαλείας του Αμαρουσίου της ΕΛΑΣ, το οποίο και το 2023 είχε λάβει καταγγελίες από γιατρούς και συγγενείς παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καρδιολογικών επεμβάσεων σε ιδιωτική κλινική στα Βόρεια Προάστια.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας αναμένεται να βρεθεί και η ΜΚΟ, που έχει δημιουργήσει ο Έλληνας καρδιοχειρουργός, η στόχευση και τα κέρδη της οποίας έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτήματα για τη δράση του γιατρού.

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός τον οποίο καταγγέλλουν οι γονείς, είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κι έχει δημιουργήσει μάλιστα ίδρυμα με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος.

Το τελευταίο διάστημα ο παιδοκαρδιοχειρουργός έχει αποχωρήσει και από τα δύο νοσοκομεία που εργαζόταν.

Η καταγγελία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου 

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε το περασμένο Σάββατο, όταν και αποκαλύφθηκε πως οι Αρχές, κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ερευνούσαν τους καταγγελλόμενους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας. Στο επίκεντρο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, έχει μπει ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες. Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023.

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε από μία εγγραφή αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι υπήρξαν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως και αναφέρεται στη δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω κείμενο ο επικεφαλής Διευθυντής φέρεται να στέρησε τη ζωή στο 20% των παιδιών που χειρουργήθηκαν, χειρουργεία που εκτιμάται ότι ανήλθαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στα 70. Αρκετά από αυτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν επανήλθαν ποτέ από τα χειρουργεία καθώς έμειναν «φυτά».

Καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως και στην προκειμένη καταγγελία που έγινε σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού. Οι ίδιοι που υπογράφουν τη σχετική δήλωση σημειώνουν πως ο καρδιοχειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσα από μία ΜΚΟ, που έχει δημιουργήσει, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA