Μενού
exetaseis-panellinies
Πανελλήνιες Εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Περισσότερες πληροφορίες για τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις ,που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα στην Τράπεζα Θεμάτων κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων έδωσε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι λόγω και του νέου «black out» υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα στοιχεία από τις κυβερνοεπιθέσεις, κυριολεκτικά τρομάζουν, καθώς οι χάκερς έκαναν 165 εκατομμύρια χτυπήματα στην Τράπεζα Θεμάτων από 140 διαφορετικές χώρες μέσα σε μία μόλις ώρα. 

Αυξήθηκαν οι δικλείδες ασφαλείας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά και τις χθεσινές επιθέσεις, που προκάλεσαν συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία που είναι υπεύθυνα τόσο για τις ενδοσχολικές όσο και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που ξεκινούν σε δύο μέρες, αυξήθηκαν οι δικλίδες ασφαλείας, για αυτό και σήμερα αντιμετωπίστηκε αυτή η κακόβουλη επίθεση, μέσα στο μισάωρο, δηλαδή στι 07:45, είχε αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι υποκινούμενη αυτή η επίθεση και χρηματοδοτούμενη από κάποιον και το κόστος της επίθεσης, σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, για αυτούς που επιτέθηκαν δηλαδή μόνο για σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Ανησυχία για τις Πανελλήνιες

Όπως και τη Δευτέρα, έτσι και σήμερα Τρίτη, η διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων παρουσίασε τεράστια προβλήματα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργός να διαβιβάζει ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα. 

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Την ίδια στιγμή στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων που αρχίζουν την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. Ο κ. Κόπτσης φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.