Μενού
swsivia
Ναυάγιο με μετανάστες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τραγικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το ναυάγιο που σημειώθηκε βορειοανατολικά της Μυκόνου το πρωί της Παρασκευής (26/5), όπου και ένα σκάφος με μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να διασωθούν δύο άνδρες.

Όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ..Α) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε σήμερα υποβρύχια έρευνα στο βυθισμένο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 30 μέτρων, όπου και ανασύρθηκαν πέντε σοροί, τεσσάρων γυναικών και ενός άνδρα,, οι οποίες παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από εκεί μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλαφάτη και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Συνολικά, όπως αναφέρει το Λιμενικό,  έχουν διασωθεί δύο άνδρες, ενώ έχουν εντοπιστεί εννέα σοροί.

Η νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την  επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται από την 26/05/2023 υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου, γνωρίζεται ότι κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ..Α) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε σήμερα υποβρύχια έρευνα στο βυθισμένο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 30 μέτρων.

Από το σκάφος ανασύρθηκαν πέντε (05) σοροί (4 γυναίκες και 1 άνδρας), οι οποίες παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλαφάτη και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Συνολικά έχουν διασωθεί δύο άνδρες, ενώ έχουν εντοπιστεί εννέα σοροί (7 γυναίκες και 2 άνδρες). Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου».

skafos - mykonos
Βυθισμένο σκάφος στη Μύκονο
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.