Μενού
exetaseis-mathites
Μαθητές δίνουν εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ρώσοι χάκερς με το όνομα «Killnet», που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιθέσεις ddos σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, υποπτεύονται οι αρχές σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Η ομάδα φέρεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων η οποία «πάγωσε» τις εξετάσεις των μαθητών. 

Killnet: Ποιοι είναι οι χάκερς

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν σκοπεύουν σε αρπαγή των δεδομένων, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση. «Σαν να έχεις ένα κατάστημα που ανοίγει και να έχεις 10.000 άτομα μπροστά στο κατάστημα να εμποδίζουν την πρόσβαση» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ.

Χτυπούν συνήθως με αυτόν τον τρόπο δίκτυα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση πολύ κόσμου, δηλαδή δίκτυα νοσοκομείων, ερευνητικών κέντρων, αεροπορικών εταιρειών μέχρι και το δίκτυο του διαγωνισμού της Eurovision.

Η ομάδα ξεκίνησε από ένα εργαλείο ddos και έγινε κανονική ομάδα λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, δημιούργησε δύο υπο-ομάδες, τις Ειδικές Ψηφιακές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη Λεγεώνα.

Η σημερινή επίθεση, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, κόστισε 150-200.000 ευρώ, αν όμως κοιτάξει κανείς το dark web τέτοιες επιθέσεις κοστίζουν φθηνότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.