Μενού
thessaloniki - fidi
Φίδι στη Θεσσαλονίκη | Glomex - @ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Άλλη μία οχιά εμφανίστηκε σε κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Πανόραμα, με το δηλητηριώδες φίδι να καταφέρνει να τρυπώσει σε διαμέρισμα προκαλώντας τρόμο αλλά όχι, ευτυχώς, κάποιον τραυματισμό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, εθελοντές από την Ομάδα Διάσωσης Άγριων Ζώων έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να την εγκλωβίσουν και να το βάλουν σε ένα ειδικό κουτί, που του απέτρεψε την έξοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φίδι αργότερα, σήμερα, αναμένεται να αφεθεί από τους εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Άγριων Ζώων στο φυσικό του περιβάλλον.

Επικίνδυνο το δάγκωμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά το δάγκωμα φιδιού χρειάζεται στενή παρακολούθηση του ασθενούς και σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις να πρέπει να χορηγείται αντιοφικός ορός αλλά μόνο αν πρόκειται για οχιά.

«Αντιοφικός ορός θα χορηγηθεί όταν κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα του ασθενούς. Αυτό γίνεται πάντα σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο», είπε ο διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Ερυθρών, Αγησίλαος Σαγνατόπουλος.

Τα δηλητηριώδη φίδια στη χώρα μας είναι οι έχιδνες και οι οχιές. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, Γιώργο Παπαϊωάννου, οι οχιές έχουν ένα κοντόχοντρο σώμα πολύ ξεκάθαρα τις καταλαβαίνεις από οποιοδήποτε άλλο φίδι και ένα ζικ ζακ κατά μήκος της ουράς τους. Τι κάνουμε όταν μας δαγκώσει:

  • Όχι πανικός
  • Κλήση στο ΕΚΑΒ
  • Αφαιρούμε τα στενά ρούχα
  • Πλύση με νερό και σαπούνι

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε να μπαίνουμε σε εγκαταλελειμμένα σπίτια να μην πλησιάζουμε σωρούς από πέτρες και κομμένα δέντρα γιατί πολύ πιθανόν να κρύβεται εκεί κάποιο φίδι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA