Μενού
doryforos - mathites
Δορυφόρος των μαθητών | Glomex - @ΣΚΑΪ
  • Α-
  • Α+

Σε ένα εντυπωσιακό επίτευγμα προχώρησαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βύρωνα, οι οποίοι εκτόξευσαν έναν... δορυφόρο. Ο λόγος για την ομάδα «VSpace», η οποία κατέκτησε το πρώτο βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διαστημικής και ετοιμάζεται για Ισπανία όπου και θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η ομάδα συναποτελείται από 12 μαθητές, ενώ στο βίντεο του διαγωνισμού περιγράφουν και την πορεία του πυραύλου. «Ο πύραυλος έφυγε στον ουρανό στο ύψος του 1 χιλιομέτρου και μετά ο δορυφόρος, που φτιάξαμε, εκτοξεύτηκε από τον πύραυλο και με τη βοήθεια ενός αλεξιπτώτου έπεσε κάτω με ασφάλεια και δεν καταστράφηκε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μαρμαρίνος, μαθητής του λυκείου και μέλος της ομάδας.

Ο στόχος της ομάδας

Στόχος των μαθητών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, να κατασκευάσουν έναν δορυφόρο που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, αλλά και στην επικοινωνία.

«Ο δορυφόρος φτιάχνει ένα δίκτυο όταν στέλνεται στην ατμόσφαιρα, ένα ασφαλές δίκτυο μέσω από το οποίο μπορούν δύο συσκευές να επικοινωνήσουν μέσω του δορυφόρου. Για να γίνει αυτό με ασφάλεια, χρησιμοποιούμε και διάφορες μεθόδους κρυπτογράφης» σημειώνει με τη σειρά της η Εβελίνα Αργυροπούλου, μαθήτρια Α' Λυκείου και μέλος της «VSpace».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό είναι η χρηματοδότηση την οποία και κατάφεραν οι μαθητές να εξασφαλίσουν μέσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.